فرو سیلیسیم چیست ؟

فرو سیلیسیم( Ferro Silicon ) یکی از کاربردی ترین فرو آلیاژ( Ferroalloy ) های صنعتی می باشد که عناصر اصلی تشکیل دهنده آن آهن و سیلیسیم می باشند. فرو سیلیسیم( Ferro Silicon ) ها را با میانگین ۱۵ الی ۹۰ درصد وزنی از عنصر سیلیسیم تولید می کنند.

این فرو آلیاژ( Ferroalloy )  که از فرو آلیاژهای کاربردی میباشد دارای نقطه ذوب حدود ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد می باشد. از عناصر دیگری که در فرو سیلیسیم( Ferro Silicon )یافت می شوند و به عناصر ناخواسته معروف اند میتوان به تیتانیوم، آلومینیوم، کربن، کروم و … اشاره کرد.

گرید مورد نیاز اکثر صنایع به ویژه صنایع مربوط به ساخت فولاد دارای حدود ۷ درصد سیلیسیم می باشند و آلومینیوم موجود در ان ها کمتر از ۲ درصد وزنی محصول می باشد. فرو سیلیسیم ها در سه سایز ۱۰ تا ۶۰ میلی متر، ۳ تا ۱۰ میلی متر و ۱ تا ۳ میلی متر تولید و به بازار خرید و فروش مواد اولیه ریخته گری و صنایع دیگر وارد می شوند. در ادامه این مقاله به بررسی نحوه تولید، کاربرد، قیمت و … این محصول خواهیم پرداخت.

فرو سیلیسیم

تولید فرو سیلیسیم( Ferro Silicon )

برای شروع فرآیند تولید فرو سیلیسیم ( Ferro Silicon )نیازمند به ۳ نوع مواد اولیه می باشیم. این مواد اولیه شامل مواد احیا کننده و مواد حامل آهن و سیلیسیم می باشد که هر کدام از آن ها نقش و تاثیر خاصی بر روی فرآیند تولید فرو سیلیسیم دارند.

لینک های مفید:
فروآلیاژها

فرآیند تولید فرو سیلیسم ( Ferro Silicon )فاقد سرباره می باشد که این امر سبب میشود تمام عناصر موجود در مواد اولیه تولید وارد محصول نهایی شوند. به همین دلیل درصد خلوص عناصر به کار رفته در مواد اولیه در فرآیند تولید فرو سیلیسیم بسیار مهم است زیرا بر روی کیفیت نهایی محصول تاثیر گذار خواهد بود.

مواد حامل سیلیسم به کانی های گفته می شود که حاوی عنصر سیلیسیم باشند. تا امروزه بشر توانسته است حدود ۲۰۰ کانی حاوی سیلیسیم کشف کند اما درصد وزنی و درصد خلوص عنصر سیلیسیم درون تمام این کانی ها بالا نمی باشد. در نتیجه امروزه اغلب از کوارتز و کوارتزیت برای تولید فروسیلیسیم استفاده می کنند.

کارخانه تولید فرو سیلیسیم ( Ferro Silicon )از کانی هایی استفاده میکنند که حاوی حدود ۹۵ درصد اکسید سیلیسیم باشند و نقطه ذوب و پایداری حرارتی بالایی نیز داشته باشد. مواد حامل آهن که در فرآیند تولید فرو سیلیسیم ( Ferro Silicon )از آن ها استفاده می شوند شامل سنگ آهن، گندله سبک آهن، براده های تراشکاری، پوسته اکسید نورد و … می شود.

امروزه فرو سیلیسیم ها را به کمک کوره های قوس الکتریکی و ماشین های بازدهی تولید میکنند. کوره های قوس الکتریکی که برای تولید فرو سیلیسیم ( Ferro Silicon )به کار گرفته می شوند از نظر الکتریکی شباهت بسیار زیادی به کوره های تولید فولاد و … دارند ولی این کوره ها از لحاظ شکل کوره، طراحی ظاهری به کار رفته برای ساخت و … کاملا با کوره های به کار رفته برای تولید فولاد متفاوت هستند.

لینک های مفید:
فرو سیلیکو کلسیم

امروزه کشورهای چین، روسیه، هند، برزیل و … جز بزرگترین تولید کننده فرو سیلیسیم( Ferro Silicon ) می باشند اما کشور های اروپایی مثل نروژ و آلمان جز اولین تولید کنندگان این محصول می باشند. کشور ایران نیز در دهه هفتاد توانست اولین کارخانه تولید فرو سیلیسم را راه اندازی کند.

کاربرد و موارد مصرف فرو سیلیسیم( Ferro Silicon )

همانطور که گفته شد فرو سیلیسیم ( Ferro Silicon )یکی از پرکاربرد ترین فرو آلیاژ ها( Ferroalloy ) و آمیژان های صنعتی می باشد. با اضافه کردن فرو سیلیسیم به یک آلیاژ صنعتی مقاومت به خوردگی آلیاژ افزایش پیدا میکند و استحکام محصول نهایی نیز بالا می رود. در ادامه به معرفی تمام کاربرد های این فرو آلیاژ به صورت موردی خواهیم پرداخت.

1- اکسیژن زدایی

یکی از اصلی ترین کاربرد های فرو سیلیسیم( Ferro Silicon )، اکسیژن زدایی می باشند. بسیاری از صنایع به خصوص صنایع تولید فولاد از این محصول به عنوان یک اکسیژن زدا استفاده می کنند. اکسیژن زدایی عمده ترین و رایج ترین کاربرد فرو سیلیسیم نیز می باشد.

2- تولید فولاد نسوز

همانطور که قبلا هم به ان اشاره کردیم، بسیاری از کاربرد های فرو سیلیسیم ( Ferro Silicon )مربوط به صنایع فولاد است. تولید فولاد نسوز یکی دیگر از موارد مصرف فرو سیلیسیم می باشد که باعث شده است این محصول به یکی از فرو آلیاژ های مهم صنعتی تبدیل شود.

3- ماده احیا کننده

برای تولید فروسیلیسیم( Ferro Silicon ) نیاز به یک سری مواد به عنوان ماده احیا کننده دارید. نیاز به مواد احیا کننده در تولید فرو آلیاژ ها( Ferroalloy ) و آلیاژ های دیگر نیز وجود دارد. فرو سیلیسیم یکی از احیا کننده های معروف در صنایع تولید آلیاژ های مختلف است. به عنوان مثال اضافه کردن فرو سیلیسیم ( Ferro Silicon )به ماده مذاب در فرآیند ریخته گری فولاد سبب بهبود قابلیت مغناطیسی فولاد، افزایش استحکام و سختی محصول نهایی و جلوگیری از تشکیل کاربید ها می شود.

4- اضافه کردن عنصر سیلیسیم به آلیاژ

یکی دیگر از کاربرد های اصلی فرو سیلیسیم( Ferro Silicon ) اضافه کردن عنصر سیلیسیم به آلیاژ های آهنی و غیرآهنی می باشد. بسیاری از تولید کنندگان چدن، فولاد و … از این فرو آلیاژ برای اضافه کردن سیلیسیم به محصولات خود استفاده میکنند.

5- جوانه زایی

عنصر سیلیسیم به کار رفته در فرو سیلیسیم دارای خاصیت گرافیت زائی قابل توجهی می باشد به همین دلیل از فرو سیلیسیم( Ferro Silicon ) به عنوان جوانه زا در تولید آلیاژ هایی مثل چدن های خاکستری استفاده می شود.
تمام کاربرد های فوق سبب شده است که امروزه از فرو سیلیسیم به عنوان یکی از پر کاربرد ترین فرو آلیاژ های صنعتی یاد شود.

جدول آنالیز فرو سیلیسیم( Ferro Silicon )

در این بخش به انالیز عناصر به کار رفته فرو سیلیسیم می پردازیم. شما میتوانید با مطالعه جدول زیر از درصد وزنی عناصر به کار رفته در فرو سیلیسیم ها به طور میانگین اطلاع یابید.

نام عنصر درصد به کار رفته در فرو سیلیسیم( Ferro Silicon )
سیلیسیم Silicon ۷۰ الی ۷۵ درصد
آهن Iron ۱۰ الی ۳۰ درصد
آلومینیوم aluminium کمتر از ۲ درصد
کربن Carbon کمتر از ۱ درصد ( حدود ۰.۳ درصد)
گوگرد Sulfur کمتر از یک درصد( حدود ۰.۴ درصد)
پتاسیم potassium کمتر از ۱ درصد ( حدود ۰.۴ درصد)

فرو سیلیسیم

بررسی عناصر به کار رفته در فرو سیلیسیم( Ferro Silicon )

سیلیسیم

عنصر سیلیسیم با نماد شیمیایی Si و عدد اتمی ۱۴ در دوره ۳ و گروه ۱۴ جدول تناوبی عناصر جای گرفته است. این عنصر دارای نقطه ذوب ۱۶۸۷ درجه کلوین و نقطه جوش ۳۵۳۸ درجه کلوین می باشد. عنصر سیلیسیم دارای یک رنگ خاکستری-آبی بسیار درخشان می باشد که جزو جامد های بلورین شکننده محسوب می شود.

عنصر سیلیسیم در طبیعت به صورت آزاد یافت میشود اما پیدا کردن سیلیسیم آزاد در طبیعت بسیار سخت و مشکل است. این عنصر در سال ۱۸۱۷ میلادی برای اولین بار توسط توماس تامسون نام گذاری شد.

آلومینیوم

آلومینیوم با عدد اتمی ۱۳ و نماد شیمیایی Ali در دوره سوم جدول تناوبی عناصر جای گرفته است. این عنصر جز عناصر بلوک p جدول تناوبی محسوب می شود. این عنصر از نظر ظاهری قدرت انعکاس نور شباهت بسیار زیادی به فلز نقره دارد. از سری ویژگی های عنصر آلومینیوم می توان به شکل پذیری آن ، نرم بودن و غیر مغناطیسی بودن آن اشاره کرد.

آهن

امروزه از عنصر آهن به عنوان پرکاربردترین عنصر فلزی دنیا یاد می شود. این عنصر دو گروه ۸ و دوره ۴ جدول تناوبی قرار گرفته است .

لینک های مفید:
فرو منگنز

آهن جز عناصر بلوک d جدول محسوب شده و دارای نقطه ذوب و جوش به ترتیب ۱۸۱۱ درجه کلوین و ۳۱۳۴ درجه کلوین می باشد. تاریخچه استفاده از این عنصر به حدود ۳۵۰۰ سال پیش و به سرزمین هیتی ها باز می گردد. این عنصر بعد از آلومینیوم فراوان ترین فلز موجود در پوسته زمین می باشد.

قیمت فرو سیلیسیم( Ferro Silicon )

فرو سیلیسیم( Ferro Silicon ) یکی از فرو آلیاژ ( Ferroalloy )های پرکاربرد صنعتی می باشد که در صنایع مختلفی کاربرد دارد. قیمت فرو سیلیسیم وابسته به عوامل مختلفی می باشد که ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد. برند تولید کننده فرو سیلیسیم، کشور تولید کننده، تولید داخل یا وارداتی بودن محصول، درصد خلوص عناصر به کار رفته در فروسیلیسیم، درصد وزنی عناصر موجود در آن و … همگی جز عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت این آلیاژ می باشد.

خرید فرو سیلیسیم( Ferro Silicon )

شما میتوانید برای خرید فرو سیلیسیوم( Ferro Silicon ) و دیگر مواد اولیه ریخته گری به وب سایت آریامتال مراجعه فرمایید. شرکت آریامتال یکی از معتبر ترین و با سابقه ترین شرکت های فعال در زمینه خرید و فروش مواد اولیه ریخته گری می باشد.

شما میتوانید برای استعلام از وضعیت قیمت خرید و فروش فرو سیلیسیم و دیگر محصولات موجود در این شرکت به وب سایت آریامتال مراجعه فرمایید. به علاوه میتوانید از طریق راه های ارتباطی موجود با پشتیبانان و کارشناسان موجود در این شرکت نیز تماس بگیرید تا اطلاعات جامع و کاملی در زمینه فرو سیلیسیم و یا دیگر محصولات را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

مرتبط

دیگر محصولات آریا متال

آلیاژ های آلومینیوم

آمیژان های آلومینیوم

نمایش محصول
فرو آلیاژها

فرو آلیاژها

نمایش محصول
قرص های آمیژان آلومینیوم 

قرص های ریخته گری

نمایش محصول
فلزات رنگین

فلزات رنگین

نمایش محصول