فرو فسفر (Ferrophosphorus ) چیست؟

فرو فسفر ( Ferrophosphorus ) یکی از فرو آلیاژ های پر کاربرد صنعتی است که درون آن از عناصری مثل فسفر، سیلیسیم، منیزیم، آهن،کربن و تیتانیوم استفاده شده است. عنصر آهن حدود ۷۰ درصد وزنی فرو فسفر و عنصر فسفر حدود ۲۰ درصد وزنی این فرو آلیاژ را به خود اختصاص داده اند و به ترتیب در جایگاه اول و دوم در لیست عناصر سازنده این محصول دست یافته اند.

از این محصول در ساخت و تولید فولاد( Steel ) های ساختمانی، افزایش استحکام و مقاومت در برابر خوردگی، جلوگیری از بروز واکنش های شیمیایی و … استفاده می شود. به علاوه از فرو فسفر ( Ferrophosphorus ) برای تولید لوله های چدنی، تولید پودر جوشکاری، تولید بوش و … نیز استفاده می شود. در ادامه به بررسی کاربرد ها، قیمت، عناصر به کار رفته در این فرو آلیاژ و … خواهیم پرداخت.

فرو فسفر

کاربرد فرو فسفر ( Ferrophosphorus )

یکی از مهم ترین قابلیت های این فروآلیاژ( Ferroalloy ) ، افزایش استحکام و بهبود قابلیت ماشینکاری آلیاژ هایی مثل فولاد کم کربن( Low carbon steel ) و متوسط کربن ( Medium carbon steel )می باشد. به طوری که با افزایش تنها یک صدم تا هشت صدم درصد وزنی عنصر فسفر به فولاد های فریتی باعث ریز دانه شدن آلیاژ نهایی، بالا رفتن حد تسلیم، افزایش استحکام کشش نهایی آلیاژ، بالا رفتن سختی و مقاومت در ساختار های درون دانه ای و بین دانه ای، بهبود خواص مکانیکی فولاد( Steel )  های کم کربن و متوسط کربن و …. می شود.

لینک های مفید:
فروآلیاژها

فرو فسفر یکی از پرکاربرد ترین فرو آلیاژ های ( Ferroalloy ) موجود در واحد های صنعتی تولید لوله ها و محصولات چدنی نیز می باشد. اکسیژن زدایی یکی دیگر از قابلیت های بسیار کاربردی فرو فسفر( Ferrophosphorus ) می باشد که در صنایع متالوژی فولاد کاربرد دارد.

موارد مصرف فرو فسفر ( Ferrophosphorus )

از مهم ترین و مشهورترین موارد مصرف فرو فسفر( Ferrophosphorus ) میتوان به تولید دود در عرصه های نظامی، تولید کفشک ترمز در صنایع تولید خودرو، ماشین آلات صنعتی و …، تولید پودر های جوشکاری در صنایع مربوط به جوش فلزات، تولید لوله های چدنی و بوش اشاره کرد. همچنین از این فرو آلیاژ برای اضافه کردن قابلیت هایی مثل خوش تراشی به فولاد نیز استفاده میشود.

فرو فسفر( Ferrophosphorus ) نیز مانند بسیاری از فرو آلیاژ های صنعتی در مراحل انتهایی تولید آلیاژ به ماده مذاب اضافه می شود. و به علت خواص شیمیایی موجود در عنصر فسفر به راحتی جذب ماده مذاب می شود. در زمینه مصرف عنصر فسفر در آلیاژ هایی مثل فولاد( Steel ) باید به این نکته توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه آن باعث افزایش فشار های استاتیکی در مقاطع میشود.

افزایش فشار های استاتیکی یک عامل مخرب در عرصه تولید فولاد، چدن و … است. در نتیجه تولید کنندگان این آلیاژ ها باید به این نکته توجه داشته باشند که از فرو فسفر( Ferrophosphorus ) به میزان مورد نیاز و به صورت بسیار دقیق استفاده کنند و از حد استاندارد مصرف تجاوز نکنند تا آلیاژ های تولید شده توسط آن ها دچار آسیب های ساختاری نشود.

تولید فرو فسفر ( Ferrophosphorus )

فرو فسفر ( Ferrophosphorus ) مانند فرو منگنز به کمک کوره های قوس الکتریکی با دمای نزدیک به ۱۴۰۰ درجه سانتی گراد تولید و به بازار عرضه می گردد. فرو فسفر را به کمک ذوب سنگ فسفات درون کوره و با کمک عوامل دیگری که با نام عوامل احیا کننده شناخته می شوند مثل کک و سیلیس تولید میکنند.

محصول کوره های قوس الکتریکی در هنگام تولید فرو فسفر، فرو فسفر( Ferrophosphorus ) به همراه سرباره می باشد که تولید کنندگان از آن ها برای تولید محصولات گوناگون استفاده می کنند. فرو فسفر ها در قالب های با دانه بندی ها گوناکون مثل ۱۰ الی ۵۰ میلی متری، ۱۰ الی ۸۰ میلی متری و … بسته بندی به بازار عرضه میشوند.

عناصر به کار رفته در فرو فسفر ( Ferrophosphorus )

فسفر( Phosphorus )

فسفر ( Phosphorus ) با نماد شیمیایی P و عدد اتمی ۱۵ در دوره ۳ و گروه ۱۵ جدول تناوبی عناصر جای گرفته است.  فسفر جز عناصر بلوک p جدول می باشد که اغلب به شکل فسفر ( Phosphorus )سفید و فسفر( Phosphorus ) قرمز در طبیعت یافت میشود.

لینک های مفید:
فرو بور

این عنصر دارای قدرت واکنش پذیی بالایی می باشد به همین دلیل اغلب به صورت ترکیب با عناصر دیگر در زمین یافت می شود. به طور کلی عنصر فسفر در مواد معدنی به صورت فسفات یافت می شود و حدود یک درصد وزنی از هر عناصر موجود در پوسته کره زمین را به خود اختصاص داده است. آثار تاریخی نشان میدهد که شیمی دان ها و کیمیاگران عرب برای اولین بار و به صورت تصادفی توانسته اند این عنصر را به صورت خالص جداسازی کنند.

آهن ( Iron )

عنصر آهن( Iron ) با نماد شیمیایی Fe دارای بیشترین درصد وزنی در بین عناصر به کار رفته در فرو فسفر می باشند. عنصر آهن با عدد اتمی ۲۶ در گرو۸ ۸ و دوره ۴ جدول تناوبی قرار گرفته است و جز عناصر بلوک   d جدول به حساب می آید. این عنصر دارای نقطه ذوب ۱۸۱۱ درجه کلوین و نقطه جوش ۳۱۳۴ درجه کلوین می باشد.

عنصر آهن به عنوان یکی ار ارکان اصلی سازنده هسته بیرونی و درونی زمین محسوب می شود و در جایگاه چهارمين عنصر رایج پوسته زمین قرار گرفته است.نخستین آثار تاریخی مربوط به استفاده از این عنصر به ۱۴۰۰ سال پیش و ارمنستان کنونی مربوط می شود.

کربن ( Carbon )

عنصر کربن با نماد شیمیایی C و عدد اتمی ۶ در گروه ۱۴ و دوره ۲ جدول تناوبی قرار گرفته است. این عنصر جز عناصر بلوک p جدول تناوبی عناصر محسوب می شود دارای نقطه ذوب و جوش به ترتیب ۶۳۳۲ درجه کلوین  و ۸۷۲۱ درجه کلوین می باشد.

عنصر کربن از نظر فراوانی در جایگاه چهاردهم عناصر موجود بر روی کره زمین قرار گرفته است و به عنوان چهارمین عنصر فراوان در جهان هستی نیز شناخته می شود.

تیتانیوم ( Titanium )

عنصر تیتانیوم( Titanium ) با عدد اتمی ۲۲ و نماد شیمیایی Ti در گروه و دوره ۴ جدول تناوبی قرار گرفته است. عنصر تیتانیوم یکی از عناصر به کار رفته در فرو فسفر( Ferrophosphorus ) می باشد که دارای نقطه ذوب ۱۹۴۱ درجه کلوین و نقطه جوش ۳۵۶۰ درجه کلوین می باشد.

این عنصر نقره ای رنگ دارای چگالی پایین و مقاومت بسیاری بالایی در برابر خوردگی در برابر آب دریا و … دارد. عنصر تیتانیوم ( Titanium )برای اولین بار در بریتانیا از سوی ویلیام گرگور در سال ۱۷۹۱ میلادی کشف شد.

سیلیسیم( Silicon )

عنصر سیلیسیوم ( Silicon ) با نماد شیمیایی Si و عدد اتمی ۱۴ در دوره ۳ و بلوک p جدول تناوبی عناصر قرار گرفته است. عنصر سیلیسیوم ( Silicon )یک جامد بلورین سخت است که نقطه ذوب و جوش آن به ترتیب ۱۶۸۷ و ۳۵۳۸ درجه کلوین می باشد. عنصر سیلیسیم از نظر جرمی به عنوان هشتمین عنصر فراوان در زمین شناخته می شود. سیلیسیم پس از اکسین به عنوان دومین عنصر موجود در پوسته زمین نیز شناخته می شود.

فرو فسفر

جدول آنالیز فرو فسفر( Ferrophosphorus )

در این بخش جدول انالیز عناصر عناصر به کار رفته در فرو فسفر را بررسی میکنیم تا شما بتوانید اطلاعات جامع و کاملی در زمینه عناصر به کار رفته در این فرو آلیاژ به دست اورید. در هنگام مشاهده این جدول به این نکته دقت داشته باشید که درصد های نوشته شده یک میزان حدودی است و میتواند بین اعداد درج شده نوسان داشته باشد.

نام عنصر درصد به کار رفته Max / min
آهن( Iron ) 68-71 % Max
فسفر( Phosphorus ) 18-20 % Max
سیلیسیوم( Silicon ) 2-3.5 % Max
منیزیم(magnesium ) 3-4 % Max
کربن( Carbon ) 2-3 % Max
گوگرد( Sulfur ) 0.1-0.5 % Max
وانادیوم( Vanadium ) 0.5-0.7 % Max

قیمت فرو فسفر( Ferrophosphorus )

قیمت فرو فسفر( Ferrophosphorus ) به عنوان یکی از مواد اولیه ریخته گری پر کاربرد در صنایع مختلف وابسته به عوامل گوناگونی است. به عنوان مثال درصد خلوص عناصر به کار رفته محصول، درصد وزنی عناصر به کار رشته، کارخانه تولید کننده فرو فسفر، برند تولید کننده این محصول، وارداتی یا تولید داخل بودن فرو فسفر ( Ferrophosphorus )و … همگی بر روی قیمت نهایی این محصول تاثیر گذار خواهند بود.

لینک های مفید:
فرو سیلیکو کلسیم

به علاوه نوسانات و تغییرات بازار ارز نیز میتواند بر روی قیمت فرو فسفر تاثیر گذار باشد و قیمت محصولات وارداتی را به میزان قابل توجهی جا به جا کند.

خرید فرو فسفر( Ferrophosphorus )

شما میتوانید برای خرید فرو فسفر ( Ferrophosphorus )و یا هر فرو آلیاژ دیگری به وب سایت آریا متال مراجعه فرمایید. شرکت آریا متال یکی از معتبر ترین شرکت های فعال در زمینه خرید و فروش مواد اولیه ریخته گری، خرید و فروش فرو آلیاژ ها، آمیژان ها و … است. شما میتواند با مراجعه به وب سایت ما از لیست محصولات و قیمت آن ها اطلاع یابید.

به علاوه میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قیمت خرید و فروش مواد اولیه مختلف از طریق راه های ارتباطی موجود با کارشناسان آریا متال شرکت تماس بگیرید تا اطلاعات جامع و کاملی در اختیار شما قرار دهند.

مرتبط

دیگر محصولات آریا متال

آلیاژ های آلومینیوم

آمیژان های آلومینیوم

نمایش محصول
فرو آلیاژها

فرو آلیاژها

نمایش محصول
قرص های آمیژان آلومینیوم 

قرص های ریخته گری

نمایش محصول
فلزات رنگین

فلزات رنگین

نمایش محصول