بیسموت چیست؟

فلز بیسموت یکی از عناصر موجود در جدول تناوبی عناصر و در دسته فلزات رنگین می باشد که در برخی صنایع بسیار شناخته شده و در برخی دیگر گمنام می باشد.

این عنصر فلزی نسبت به برخی از فلزات مثل آهن، آلومینیوم و … دارای کاربرد های بسیار کمتری می باشد. با این حال شما می توانید ردپای حضور این عنصر را در آزمایش ها و صنایع مختلفی مشاهده نمایید.

به طور کلی فلز بیسموت دارای کاربرد های مختلف و متعددی می باشد. ویژگی های فوق سبب شده اند که از فلز بیسموت به عنوان یکی از مهم ترین فلزات صنعتی یاد شود. ما در اینجا به سراغ بررسی ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، نحوه تولید و سایر نکات مهم و مرتبط با این فلز خواهیم رفت. تا انتها با ما همراه باشید.

فلز بیسموت
ویژگی های فلز بیسموت

فلز بیسموت همانند سایر عناصر فلزی موجود در دنیا دارای ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مختلفی می باشد. برخی از ویژگی های موجود در این فلز تنها به عنصر بیسموت اختصاص داشته و در سایر عناصر موجود در طبیعت، مشاهده نمی شوند.

لینک های مفید : 
فروش زیرکونیوم

ویژگی های فیزیکی

فلز بیسموت با نماد شیمیایی Bi و عدد اتمی ۸۳ شناخته می شود. این عنصر در گروه ۱۵ ( گروه عنصر نیتروژن ) و دوره ۶ از جدول تناوبی عناصر قرار گرفته است. عنصر بیسموت جزو فلزات بلوک p جدول محسوب می گردد و کاربرد های قابل توجهی دارد.

جرم اتمی بیسموت برابر با حدود ۲۰۸.۹۸ می باشد. نقطه ذوب و جوش این عنصر فلزی به ترتیب برابر با ۵۴۴.۷ الی ۱۸۳۷ درجه کلوین می باشد. بیسموت به طور کلی دارای رنگ سفید کدر می باشد و ظرفیت آن برابر با عدد ۳ است. در ادامه شما را با ویژگی های شیمیایی این فلز کاربردی و منحصر به فرد آشنا خواهیم کرد.

ویژگی های شیمیایی

ویژگی های شیمیایی یک عنصر معمولا اهمیت بیشتری نسبت به ویژگی های فیزیکی آن در صنایع دارند. زیرا ویژگی های شیمیایی بخش قابل توجهی از عملکرد یک عنصر در واکنش های شیمیایی را تعیین می کنند. از مهم ترین ویژگی های شیمیایی بیسموت می توان به چگالی آن که برابر با حدود ۹.۷ گرم بر سانتی متر مکعب می باشد، اشاره کرد.

حرارت هم جوشی عنصر بیسموت برابر با ۱۱.۳ کیلو ژول بر مول و آنتالپی تبخیر آن نیز برابر با ۱۵۱ کیلو ژول بر مول می باشد. چگالی فلز بیسموت در حالت مایع با افزایش نسبتا قابل توجهی روبرو شده و به عدد ۱۰.۰۵ گرم بر سانتی متر مکعب می رسد.

تمام ویژگی های شیمیایی فوق در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا عنصر بیسموت امروزه در صنایع مختلف و گوناگونی، کاربرد داشته باشد.

تولید و استخراج فلز بیسموت

فراوانی فلز بیسموت در پوسته زمین، تقریبا برابر با میزان فراوانی عنصر نقره می باشد. در حال حاضر شما می توانید عنصر بیسموت را به صورت ترکیب با سایر عناصر یا به شکل بومی، در پوسته زمین مشاهده نمایید. به عنوان مثال شما می توانید ترکیبات بیسموت را در معادن مرتبط با روی، قلع، نقره و … مشاهده فرمایید.

در حال حاضر کشور هایی مثل کانادا، آلمان و انگلیس، بخش قابل توجهی از عنصر فوق را در معادن متفرقه خود در اختیار دارند.  بیسموتینیت و بیسموت مهم ترین سنگ های معدنی می باشند که عنصر بیسموت از آنها استخراج و تولید می شود. امروزه کشور کره جنوبی از معادن تنگستن و بولیوی از معادن مس، بیسموت استخراج می کنند.

کاربرد بیسموت

کاربرد بیسموت

همانطور که در بخش های قبلی گفته شد، فلز بیسموت دارای کاربرد های مختلف و منحصر به فردی می باشد و شما می توانید ردپای حضور این فلز را در صنایع مختلفی مشاهده نمایید. در ادامه شما را با تعدادی از مهم ترین و اصلی ترین صنایع مصرف کننده فلز بیسموت آشنا خواهیم کرد.

1- کاربرد در علم پزشکی

فلز بیسموت یکی از ترکیباتی می باشد که در تولید برخی از دارو های پر کاربرد امروزی به کار گرفته می شود. برخی از ویژگی های شیمیایی و فیزیکی این عنصر سبب شده اند که صنعت پزشکی به سمت فاصله گرفتن از این عنصر گام بردارند. با این حال همچنان شاهد تولید برخی از دارو ها با کمک این فلز می باشیم.

برای مثال امروزه برای تولید دارو های مرتبط با درمان بیماری های مسافرتی، بیماری های کشاورزی و … به کار می رود. دقت داشته باشید که علم پزشکی در حال فاصله گرفتن از این فلز می باشد اما همچنان امکان عدم استفاده از این فلز به طور کامل به وجود نیامده است.

2- کاربرد در صنعت تولید لوازم آرایشی

صنعت تولید لوازم آرایشی و بهداشتی یکی دیگر از صنایع مصرف کننده فلز بیسموت می باشد. این عنصر در برخی از مواد آرایشی به عنوان رنگدانه به کار گرفته می شود. به عنوان مثال هنگام تولید اسپری مو، سایه چشم، لاک ناخن و … از فلز بیسموت استفاده می شود.

 کاربرد بیسموت در صنعت تولید لوازم آرایشی، ریشه در تاریخ بشر دارد. بررسی های انجام شده حاکی از آن می باشند که فلز بیسموت در مصر باستان به عنوان یک ماده آرایشی مورد استفاده قرار می گرفته است. در انتها لازم به ذکر است که امروزه از این عنصر برای تولید برخی رنگ های خاص نیز، استفاده می گردد.

3- تولید فرو آلیاژ‌های صنعتی

صنعت تولید آلیاژ های فلزی، یکی دیگر از مهم ترین صنایع مصرف کننده فلز فوق می باشد. به طوری که برای تولید بسیاری از آلیاژ‌های فلزی از عنصر بیسموت استفاده می شود.

به طور کلی عنصر بیسموت، جزو عناصر فلزی قابل جوش و با قدرت جوش پذیری نسبتا قابل توجه می باشد. به همین دلیل امروزه از این فلز برای تولید برخی آلیاژ‌های کاربردی مثل برنز بیسموت استفاده می شود. لازم به ذکر است که شما می توانید از بیسموت در آلیاژ های مرتبط با سیستم های آبپاش اتوماتیک نیز استفاده نمایید.

4- سایر کاربرد ها

از مهم ترین کاربرد های باقی مانده از فلز بیسموت می توان به مواردی مثل لحیم کاری بدون سرب، تولید حامل سوخت، استفاده به عنوان ماده ترموکوپل و … اشاره نمود.

 لازم به ذکر است که در دهه های اخیر میلادی از فلز بیسموت به عنوان جایگزین سرب یاد می شود. زیرا امروزه بسیاری از وزنه های ماهیگیری، گلوله های ساچمه ای، لوله های مربوط به روغن و … با کمک این عنصر تولید می شوند.  ترکیبات قرار گرفته در کنار عنصر بیسموت در هر یک از موارد فوق با یکدیگر متفاوت می باشد.

عوارض استفاده از فلز بیسموت

ترکیبات موجود در فلز بیسموت نسبت به برخی فلزات، سمیت کمتری در اختیار دارند. با این حال برخی از ترکیبات موجود در عنصر فوق می توانند در بلند مدت، آسیب های قابل توجهی را به فرد وارد نمایند. به طور کلی نیمه عمر بیسموت در بدن، حدود ۵ روز گزارش شده است.

بررسی های انجام شده نشان می دهند که فلز فوق می تواند برای یک مدت زمان بسیار طولانی در کلیه انسان باقی بماند و آن را دچار مشکلات قابل توجهی نمایند. همچنین فلز بیسموت می تواند مسمومیت های قابل توجهی را نیز برای انسان به همراه داشته باشد و مشکلاتی مثل تیرگی لثه را برای فرد به وجود آرود.

قیمت بیسموت
قیمت بیسموت

قیمت فروش بیسموت همانند تمام عناصر فلزی موجود در دنیا وابسته به عوامل مختلفی می باشد. از مهم ترین عواملی که در هنگام خرید اینترنتی بیسموت باید به آن توجه داشته باشید می توان به نوسانات نرخ ارز، شرکت محل خرید، کمپانی تولید کننده فلز، کشور محل تولید، وارداتی یا تولید داخل بودن محصول و … اشاره نمود.

 میزان اثر گذاری عوامل فوق با یکدیگر متفاوت بوده و هر یک از آن ها، تاثیر متفاوتی بر روی قیمت نهایی بیسموت می گذارند. به عنوان مثال نوسانات نرخ ارز، می تواند بیشترین تاثیر را بر روی قیمت بیسموت وارداتی داشته باشد.

خرید بیسموت

شرکت آریا متال به عنوان برترین نماینده فروش بیسموت در کشور شناخته می شود که محصولات مختلف و متعدد دیگری را نیز به بازار عرضه می کند. از مهم ترین محصولاتی که می توانید از شرکت آریا متال تهیه فرمایید، می توان به مواردی مثل فرو آلیاژ های فلزی، فلزات رنگین، مواد اولیه ریخته گری و … اشاره نمود.

این عرضه کننده فلز بیسموت، تمام محصولات خود را با بهترین قیمت و بالا ترین کیفیت در اختیار مشتریان قرار می دهد. در حال حاضر شما می توانید برای بازدید از تمامی محصولات و کسب اطلاعات بیشتر، به وب سایت آریا متال مراجعه فرمایید.

مرتبط

دیگر محصولات آریا متال

آلیاژ های آلومینیوم

آمیژان های آلومینیوم

نمایش محصول
فرو آلیاژها

فرو آلیاژها

نمایش محصول
قرص های آمیژان آلومینیوم 

قرص های ریخته گری

نمایش محصول
فلزات رنگین

فلزات رنگین

نمایش محصول