منگنز متال چیست؟

عنصر منگنز با عدد اتمی ۲۵ و نماد شیمیایی Mn در گروه ۷ و دوره ۴ جدول تناوبی قرار گرفته است. این عنصر جز عناصر بلوک d جدول محسوب می شود. عنصر منیزیم که مانند شمش قلع زیر مجموعه فلزات رنگیم می باشد ،دارای رنگی نقره ای با ساختاری سخت و شکننده می باشد. این عنصر به صورت آزاد در طبیعت یافت نشده و در بیشتر مواقع در کنار فلز آهن حضور دارد.

لینک های مفید:
فلزات رنگین

مهم ترین و اصلی ترین کانی عنصر منگنز، پیرولوزیت می باشد که تولید کنندگان منگنز متال( Manganese Metal ) نیز بیشتر از این کانی برای تهیه محصولات خود استفاده میکنند. عنصر منگنز دارای نقطه ذوب ۱۵۱۹ درجه و نقطه جوش ۲۳۳۴ درجه کلوین می باشد.

منگنز متال

این عنصر برای اولین بار در سال ۱۷۷۴ میلادی توسط یوهان گوتلیب، شیمیدان و دانشمند سوئدی به طور خالص جداسازی گردید. همانطور که گفته شد این عنصر به تنهایی درون پوسته زمین یافت نمی شود و اکثرا در کنار عنصر آهن حضور دارد. این عنصر از نظر ویژگی های فیزیکی و شیمیایی نیز به عنصر آهن شباهت دارد.

عنصر منگنز اغلب به صورت منگنز دی اکسید استخراج می شود. پس از استخراج نوبت به پالایش کنسانتره و ذوب منگنز میرسد. تولید کنندگان منگنز متال( Manganese Metal ) در این مرحله برای پاکسازی و خالص سازی عنصر منگنز اقدام میکنند. پس از انجام فرآیند های فوق کنسانتره با خلوص بیش از ۹۹ درصد منگنز تولید می شود که به آن منگنز متال گفته می شود.

در انتها به این نتیجه میرسیم که منگنز متال( Manganese Metal ) به ماده ای گفته میشود که طی فرآیند پالایش و خالص سازی دارای حدود ۹۹.۹ درصد منگنز می باشد.از سری قابلیت های مهم منگنز متال( Manganese Metal ) میتوان به واکنش پذیری بسیار راحت با اکسیژن، الکتروپوزتیو بودن، احیا کنندگی بسیار فعال، برخورداری از قابلیت ماشین کاری مناسب، قابلیت قرارگیری در کنار گوگرد در فولاد، افزایش سختی آلیاژ های آلومینیوم و مس، کاهش قابلیت چکش خواری آلیاژ ها، و … اشاره کرد.

مطالب مزتبط : منگنز خالص

کاربرد و موارد مصرف منگنز متال

عنصر منگنز ( منگنز متال) یکی از پرکاربرد ترین عنصر های صنعتی می باشد. این عنصر در ساخت آلیا های بسیار متنوع و مهمی استفاده می شود. عنصر منگنز به عنوان یکی از اساسی ترین پایه های ساخت فولاد شناخته میشود به طوری که از این عنصر در ساخت تمام مدل های فولاد استفاده میشود. در ادامه به بررسی جامع کاربرد های منگنز متال( Manganese Metal ) می پردازیم.

مطالب مرتبط : سیلیکون متال

1- صنعت فولاد سازی

عنصر منگنز در کنار کربن جز تاثیرگذار ترین عناصر بر روی سختی فولاد محسوب میشوند. منگنز متال میتواند تاثیرات بسیار چشمگیری بر روی خواص مکانیکی فولاد داشته باشد. این ماده دارای قابلیت سختی پذیری بسیار قابل توجهی می باشد به طوری که قابلیت سخت شدن فولاد را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.

از منگنز متال برای فرآیند نورد گرم فولاد نیز استفاده میشود. به طور میانگین در فولاد های موجود در بازار حدود ۰.۳ درصد الی ۱.۶ درصد منگنز به کار رفته است. در فولاد هایی که به منظور استفاده در فرآیند های جوشکاری تولید می شوند، عنصر گوگرد و منگنز با نسبت یک به ده درون فولاد استفاده میشوند.

لینک های مفید:
عنصر کبالت

کمبود عنصر منگنز درون ساختار فولاد سبب میشود که این عنصر پس از اتمام فرایند جوشکاری دچار ترک شود. اضافه کردن منگنز به فولاد های مخصوص جوشکاری باعث میشود ساختار درونی فولاد منسجم شود و تخلخل موجود در بافت فولاد از بین برود. منگنز متال ( Manganese Metal )میتواند با عنصر گوگرد ادغام شود و ایجاد سولفید های منگنز کروی کند. این سلفید های منگنز باعث بهبود فرآیند تراشکاری و جوشکاری فولاد می شوند.

2- استفاده در آلیاژ های آلومینیومی

اضافه کردن منگنز متال ( عنصر منگنز): استفاده از این محصول درون آلیاژ های آلومینیومی سبب میشود که سختی و مقاومت این آلیاژ ها افزایش یابد. همچنین منگنز متال ( Manganese Metal )میتواند سختی کرنش آلیاژ های آلومینیومی را نیز افزایش دهد.

امروزه حدود ۱ الی ۲ درصد وزنی آلیاژ های آلومینیومی از عنصر منگنز تشکیل شده است. عنصر منگنز ضمن اضافه کردن قابلیت های بالا به آلومینیوم، شکل پذیری و مقاومت در برابر فرسایش و خوردگی و … آلیاژ های آلومینیومی را کاهش نمیدهند. به همین دلیل امروزه از منگنز متال ( Manganese Metal )به طور گسترده در صنایع مربوط به آلیاژ های آلومینیومی استفاده می شود.

3- اضافه کردن به عنصر مس

منگنز متال( Manganese Metal ) میتواند اکثر خواص فلز مس را به طول کلی بهبود دهد. عنصر منگنز ( منگنز متال) میتواند تاثیرات بسیار چشمگیری بر روی قابلیت ریخته گری مس داشته باشد. به علاوه این ماده باعث افزایش مقاومت الکتریکی آلیاژ های مس، بالا بردن انبساط حرارتی و … نیز می شود.

به عنوان مثال آلیاژ A6063 یکی از آلیاژ های تولید شده به کمک مس و منگنز متال( Manganese Metal ) است که دارای مقاومت بسیار زیاد و وزن پایینی می باشد. این آلیاژ دارای مقاومت کششی نسبتا پایینی می باشد به همین دلیل از عنصر منگنز یا منگنز متال ( Manganese Metal )برای افزایش مقاومت کششی آن استفاده می شود. اضافه کردن منگنز متال به آلیاژ A6063 باعث میشود این آلیاژ قابلیت استفاده در کشتی سازی و … را داشته باشد.

منگنز متال

تفاوت فرو منگنز با منگنز متال( Manganese Metal )

منگنز متال( Manganese Metal ) در مقابل فرومنگنز از قیمت بالاتری برخوردار است زیرا منگنز متال دارای درصد بسیار قابل توجهی از عنصر منگنز می باشد و فرو منگنز ها از درصد وزنی منگنز کمتری برخوردار هستند. فرو منگنز ها به سه دسته فرو منگنز کم کربن، فرو منگنز پر کربن و فرو منگنز پر کربن تقسیم بندی می شود.

اکثر تولید کنندگان مختلف به ویژه تولید کنندگان مربوط به صنعت فولاد سازی از فرو منگنز به جای منگنز متال استفاده میکنند و دلیل این کار، قیمت پایین تر فرو منگنز در مقابل منگنز متال( Manganese Metal ) می باشد. اما به این نکته توجه داشته باشید که برای ساخت یک سری فولاد های خاص باید از منگنز متال استفاده شود.

این فولاد ها نیاز به درصد بسیار اندکی فلز کربن دارند به همین دلیل از منگنز متال( Manganese Metal ) که کربن کمتری در مقابل فرو منگنز دارد استفاده میشود تا کیفیت نهایی آلیاژ تولید شده افزایش یابد.

قیمت منگنز متال( Manganese Metal )

همانطور که گفته شد منگنز متال به ماده ای گفته میشود که بیش از ۹۹.۹ درصد آن را عنصر منگنز تشکیل داده است، در نتیجه درصد وزنی دیگر عناصر به کار رفته در منگنز متال( Manganese Metal ) تاثیر چندانی بر روی قیمت آن ندارند. از سری عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت خرید منگنز متال( Manganese Metal ) میتوان به کیفیت ساخت این ماده، برند و کارخانه تولید منگنز متال، وارداتی یا تولید داخل بودن و … اشاره کرد.

نوسانات قیمت ارز تاثیر نسبتا چشمگیری بر روی قیمت منگنز متال( Manganese Metal ) وارداتی و دیگر مواد اولیه ریخته گری دارد. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قیمت منگنز متال، انواع آمیژان ها و فرو آلیاژ ها به وب سایت شرکت آریا مراجعه فرمایید.

بررسی عناصر به کار رفته و جدول آنالیز منگنز متال

نام عناصر، درصد به کار رفته در منگنز متال
Mn منگنز ۹۹ الی ۹۹.۹ درصد
P فسفر ۰.۰۱۵ الی ۰.۰۱۸ درصد
C کربن ۰.۰۱۸ الی ۰.۰۲۰ درصد
Si سیلیسیوم ۰.۰۰۵ الی ۰.۰۰۷ درصد
S گوگرد ۰.۰۱۵ الی ۰.۰۱۸ درصد
Fe آهن ۰.۰۲۰ الی ۰.۰۲۳ درصد

گوگرد

گوگرد با ۱۶ و نماد شیمیایی S یکی از عناصر به کار رفته در منگنز متال ( Manganese Metal )می باشد. این عنصر در دوره ۳ و گروه ۱۶ جدول تناوبی عناصر جای گرفته است. نقطه ذوب و جوش گوگرد به ترتیب ۳۸۸ و ۷۱۷ درجه کلوین می باشد. عنصر گوگرد یک نافلز بسیار بد بو و بد مزه است که دارای رنگی زرد با ساختاری شکننده می باشد.

فسفر

عنصر فسفر با عدد اتمی ۱۵ و نماد شیمیایی P در گروه ۱۵ و دوره ۳ جدول تناوبی عناصر قرار گرفته است. فسفر جز عناصر بلوک p جدول محسوب میشود و اغلب به دو صورت فسفر سفید و فسفر قرمز یافت می شود. بررسی های انجام شده نشان میدهد که کیمیاگران عرب در حدود ۸۰۰ سال پیش توانسته اند به طور تصادفی عنصر فسفر را به صورت خالص تهیه کنند. اما امروزه افتخار کشف این عنصر به هینگ برد تاجر آلمانی تعلق دارد و خیلی ها معتقد هستند که این عنصر در سال ۱۶۶۹ میلادی توسط این فرد کشف شد.

خرید منگنز متال( Manganese Metal )

آریا متال یکی از معتبر ترین و با سابقه ترین شرکت های فعال در زمینه خرید و فروش منگنز متال ( Manganese Metal )و دیگر فرو آلیاژ ها و آمیژان های صنعتی می باشد. ما مرغوب ترین و با کیفیت ترین محصولات موجود در بازار مواد اولیه ریخته گری و صنایع مختلف را در اختیار شما مصرف کنندگان عزیز قرار میدهیم.

شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قیمت خرید و فروش منگنز متال( Manganese Metal ) یا سایر محصولات  از طریق راه های ارتباطی موجود با کارشناسان آریا متال تماس بگیرید تا اطلاعات جامع و کاملی در زمینه محصولات مورد نیاز شما، در اختیارتان قرار دهیم.

مرتبط

دیگر محصولات آریا متال

آلیاژ های آلومینیوم

آمیژان های آلومینیوم

نمایش محصول
فرو آلیاژها

فرو آلیاژها

نمایش محصول
قرص های آمیژان آلومینیوم 

قرص های ریخته گری

نمایش محصول
فلزات رنگین

فلزات رنگین

نمایش محصول