فروش فلز کروم با بهترین  کیفیت ، قیمت رقابتی و ارسال فوری به سراسر ایران  . جهت سفارش محصول خود با مشاوران آریا متال در تماس باشید.

کروم متال چیست ‌؟

کروم متال ( Chromium metal ) یکی دیگر از مواد اولیه پر کاربرد در صنعت تولید فولاد می باشد که امروزه از آن به عنوان یک ماده ی سخت کننده در فرآیند تولید فولاد های زنگ نزن و برخی آلیاژ های فلزی دیگر یاد می شود. کروم متال دارای یک رنگ خاکستری تقریبا درخشان است که بافتی سخت و نقطه ذوب بالایی دارد.

همچنین کروم یکی از کاربردی ترین عناصر شیمیایی حال حاضر دنیا می باشد که با نماد Cr نام گذاری شده است. این عنصر در گروه ۶ و دوره چهارم از جدول تناوبی عناصر قرار گرفته و عضوی از دسته فلزات محسوب می شود. عنصر کروم در لیست عناصر بلوک d قرار می گیرد و با عناصر وانادیم و منگنز هم ردیف می باشد.

لینک های مفید:
فلزات رنگین

فلز کروم چیست

عنصر کروم به طور کلی در شرایط استاندارد یا همان شرایط STP در فاز جامد قرار دارد. فلز کروم با عدد اتمی ۲۴ در سال های اخیر به یکی از کاربردی ترین عناصر فلزی دنیا تبدیل شده است. به طوری که شما می توانید ردپای حضور این عنصر را در بسیاری از صنایع اساسی مشاهده فرمایید.

در ادامه شما را با سایر نکات مهم و مرتبط با فلز کروم نظیر خواص فیزیکی و شیمیایی، نحوه تولید، قیمت، کاربرد ها و … آشنا خواهیم کرد.

این ماده می تواند در صنعت تولید شیشه نیز به کار گرفته شود و شیشه هایی با رنگ سبز زمردی به کمک آن تولید کرد. کروم متال ( Chromium metal ) و تمام ترکیبات آن دارای رنگ های بسیار خاص و ویژه ای می باشند که این ویژگی باعث کاربردی تر شدن این ماده شده است.

امروزه از این ماده بیشتر در صنایع تولید آلیاژ های ویژه با پایه نیکل، کبالت و … استفاده می شود. در ادامه به بررسی روش های تولید، مواد مصرف، انواع و سایر مسائل مربوط به ( Chromium metal )می پردازیم.

لینک های مفید : 
فروش قرص کروم 75 درصد

بررسی نحوه پیدایش فلز کروم

فلز کروم امروزه از سنگ معدن کرومیت استخراج می گردد. فلز نام برده شده در لیست فراوان ترین عناصر موجود در پوسته زمین، در رتبه ۲۱ قرار می گیرد. عنصر کروم در حضور حرارت و با کمک سایر عناصر فلزی نظیر سیلیسیوم و آلومینیوم تولید می گردد.

دقت داشته باشید که عناصر کمکی تنها در فرآیند تولید کروم مشاهده نشده و شما می توانید ردپای عناصر فوق را در فرآیند تولید بسیاری از فلزات مشاهده فرمایید. لازم به ذکر است که آفریقای جنوبی امروزه دارای بزرگترین منابع عنصر کروم می باشد.

کشور های قزاقستان، هند، ایران، برزیل، ترکیه، روسیه و … نیز در لیست بزرگ ترین تولید کنندگان انبوه این فلز در دنیا قرار می گیرند. در انتها لازم به ذکر است که عنصر کروم معمولا به صورت ترکیب با سایر عناصر کشف می شود. اما امکان کشف عنصر کروم به صورت خالص نیز وجود دارد.

روش تولید کروم متال

امروزه شما می توانید کروم متال( Chromium metal ) را با کمک دو فرآیند آلومینا و الکترولیت تولید نمایید. فرآیند آلومینا با کمک اکسید کروم و احیای اکسید با عنصر آلومینیوم انجام می گیرد. در حالی که تولید کروم متال از طریق فرآیند الکترولیت با کمک موادی همچون اسید کرومیک، فرو کرومیوم و … امکان پذیر است.

لازم به ذکر است که قبل تمامی فرآیند های فوق و در اولین مرحله از تولید کروم متال باید به سراغ استخراج فلز کروم بروید. فلز کروم با احیای Cr2O3 استخراج و تولید می شود و سپس از این محصول در خط تولید ( Chromium metal )استفاده می گردد. درصد خلوص عنصر کروم به کار رفته در فرآیند تولید کروم متال ، تاثیر بسیار چشمگیری بر روی کاربرد، کیفیت و … محصول نهایی می گذارد.

کاربرد کروم متال ( Chromium metal )

در حال حاضر از عنصر کروم موجود در کروم متال ( Chromium metal ) درون برخی از آلیاژ های آهنی و غیرآهنی استفاده می گردد. در نتیجه یکی از کاربرد های اصلی این ماده به صنعت تولید آلیاژ های فلزی (به ویژه تولید فولاد های زنگ نزن ) باز می گردد. به عنوان مثال برای ساخت چدن از حدود ۵ الهی ۳ درصد کروم استفاده می گردد تا سختی پذیری، چقرمگی، مقاومت در برابر سایش و خوردگی و … این آلیاژ بهبود پیدا کند.

در کنار مثال فوق از کروم متال ( Chromium metal ) برای تولید آلیاژ ها عنصر نیکل، آلیاژ های عنصر کبالت و آهن نیز استفاده می شود. به دلیل ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاص عنصر کروم از این ماده برای تولید تجهیزات صنعتی مربوط به امور برش با سرعت، تولید برخی از قطعات وسایل نقلیه و … نیز استفاده می گردد.

فلز کروم یکی از کاربردی ترین عناصر فلزی حال حاضر دنیا می باشد. از مهم ترین کاربرد های عنصر کروم می توان به موارد زیر اشاره نمود :

· در علم متالوژی از فلز کروم برای افزایش مقاومت محصول نهایی نسبتا به خوردگی استفاده می گردد.
· فلز کروم یکی از عناصر بسیار کاربردی در صنعت تولید فولاد ضد زنگ می باشد.
· امروزه از عنصر کروم به عنوان کاتالیزور برای انجام بسیاری از واکنش های شیمیایی استفاده می شود.
· در حال حاضر شما می توانید ردپای فلز کروم را در صنعت شیشه سازی نیز مشاهده فرمایید. زیرا عنصر فوق می تواند جلای سبز رنگ خاصی به شیشه اهدا نماید.
· اکسید های عنصر کروم در رنگ های معمولی و رنگ مو نیز کاربرد داشته و در موارد نام برده شده نیز استفاده می شوند.

در حال حاضر کروم متال ( Chromium metal ) با گرید های مختلف در بازار وجود دارد که این تفاوت در گرید های فروش باعث بروز تفاوت در کاربرد و زمینه مصرف این محصولات نیز شده است. در بخش های بعدی این مقاله به بررسی انواع گرید های ( Chromium metal )خواهیم پرداخت.

لینک های مفید:
منگنز متال

بررسی خواص فلز کروم

کروم با عدد اتمی ۲۴ و نماد شیمیایی Cr در گروه ۶ و دوره ۴ جدول تناوبی عناصر قرار گرفته است. این عنصر که ماده اولیه تهیه کروم متال ( Chromium metal ) می باشد و در دسته عناصر بلاک d جدول تناوبی قرار می گیرد. نقطه ذوب و جوش کروم به ترتیب برابر با ۲۱۸۰ و ۲۹۴۴ درجه کلوین می باشد و چگالی آن نیز برابر با ۷.۱۹ گرم بر سانتی متر مکعب است.

فلز کروم برای اولین بار در سال ۱۷۹۸ میلادی توسط نیکولا لویی و اکلیل کشف گردید. این شیمیدان برای اولین بار ۱۷۹۷ نیز توانسته بود که اکسید کروم را استخراج نماید. عنصر کروم در ابتدا بیشتر در صنعت رنگ سازی مورد استفاده قرار می گرفت اما به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی وارد صنایع مختلف دیگر نیز شد.

خواص فلز کروم

خواص فیزیکی عنصر

فلز کروم دارای یک رنگ نقره ای متالیک بسیار خاص و منحصر به فرد می باشد. این عنصر از نظر ظاهری شباهت نسبتا قابل توجهی به فلز نقره دارد. عنصر کروم جزو فلزات واسطه قرار می گیرد و دارای سطحی بسیار درخشان می باشد. از مهم ترین خواص فیزیکی فلز فوق می توان به سخت و شکننده بودن آن اشاره نمود.

فلزات سخت معمولا مقاومت نسبتا خوبی در برابر فشار های فیزیکی از خود به نمایش می گذارند. اما فلزات سخت و شکننده بعد از قرارگیری در معرض فشار فیزیکی بیش از اندازه، به جای فرم پذیری، خورد خواهند شد. از دیگر خواص فیزیکی مهم عنصر کروم می توان به خاصیت جلاپذیری بالا، مقاومت قابل توجه در برابر کدر شدن، منعکس کردن بیش از ۷۰ درصد از طیف مرئی و ۹۰ درصد از نور مادون قرمز و … اشاره نمود.

خواص شیمیایی عنصر

نام فلز کروم از کلمه ای یونانی تحت عنوان رنگ الهام گرفته شده است. فلز کروم در حالت استاندارد یا همان حالت STP در فاز جامد قرار می گیرد. نقطه ذوب و جوش عنصر کروم به ترتیب برابر با ۲۱۸۰ و ۲۹۴۴ درجه کلوین می باشد. چگالی فلز کروم در حالت جامد حدودا برابر با ۷.۱۹ گرم بر سانتی متر مکعب می باشد. در حالی که عدد فوق در حالت مایع به حدود ۶.۳ گرم بر سانتی متر مکعب می رسد.

از دیگر خواص شیمیایی مهم فلز کروم می توان به حرارت همجوشی آن اشاره نمود. حرارت همجوشی کروم برابر با ۲۱ کیلوژول بر مول و آنتالپی تبخیر آن نیز برابر ۳۳۹.۵ کیلوژول بر مول می باشد. لازم به ذکر است برخی از خواص شیمیایی فوق نظیر چگالی، نقطه ذوب و جوش، آنتالپی تبخیر و … در صنایعی مثل تولید و ریختگی فلزات، به شدت حائر اهمیت می باشد. در ادامه نحوه تولید عنصر کروم را به شما معرفی خواهیم کرد.

انواع کروم متال

همانطور که در بخش های قبلی مقاله نیز به آن اشاره کردیم، کروم متال دارای گرید های مختلفی می باشد. این محصول را امروزه به دو دسته ی کروم متال ( Chromium metal ) صنعتی و کروم متال ( Chromium metal ) آزمایشگاهی تقسیم بندی می کنند.

سری آزمایشگاهی این ماده به صورت گرمی و در ابعاد بسیار کوچک به فروش میرسد در حالی که کروم متال های صنعتی در بشکه و با حجم های بالا به فروش می رسند. در کنار دسته بندی فوق شما می توانید این محصول را در قالب های مختلفی نیز تهیه فرمایید. ( Chromium metal ) های کلوخه ای، پودری و … نمونه ای از انواع قالب های کروم متال می باشند.

هشدار های مرتبط با فلز کروم

فلز کروم و ترکیبات آن معمولا سبب به وجود آمدن مشکلات جدی برای سلامت افراد نمی شوند. به عبارت بهتر موارد فوق در لیست عناصر بسیار خطرناک موجود در طبیعت قرار نمی گیرند. با این حال برخی از ترکیبات کروم می توانند خاصیت سمی داشته باشند و مواردی مثل مسمومیت و مرگ را به همراه داشته باشند.

لازم به ذکر است که برخی از ترکیبات عنصر کروم نیز می توانند سرطان زا باشند و در صورت برخورد با بخش هایی مثل چشم و غیره، سبب از کار افتادگی آن ها شوند. در انتها لازم به ذکر است که کروم VI جزو خطرناک ترین ترکیبات عنصر کروم محسوب می شود.

قیمت فلز کروم

قیمت فلز کروم همانند قیمت سایر عناصر فلزی وابسته به موارد مختلفی می باشد. از مهم ترین عوامل موثر بر روی قیمت فلز کروم می توان به درصد خلوص عنصر، میزان ناخالصی های موجود در آن، وارداتی یا تولید داخل بودن محصول و … اشاره نمود.

در مواردی ممکن است که فلز کروم دارای ناخالصی های مختلفی باشد. اگر ناخالصی های موجود در فلز از نوع ناخالصی های مفید مثل سیلیسیم، آلومینیوم و … باشند، قیمت فلز کروم با کاهش چشمگیر روبرو نخواهد شد. اما اگر در فلز، شاهد حضور عناصری مثل کربن و گوگرد و … باشیم، قیمت نهایی فلز به افت نسبتا چشمگیری روبرو خواهد شد. در انتها باید دقت داشته باشید که منبع خرید فلز نیز می تواند بر روی قیمت آن تاثیر داشته باشد.

خرید فلز کروم

خرید کروم متال ( Chromium metal )

در حال حاضر عوامل گوناگونی بر روی قیمت خرید کروم متال تاثیر می گذارند که برند تولید کننده، کارخانه محل تولید کروم متال ( Chromium metal )، داخلی یا وارداتی بودن محصول، درصد خلوص عنصر کروم، درصد وزنی عناصر موجود در محصول و … جز مهم ترین آن ها می باشند.

مواردی مثل نوسانات نرخ ارز نیز می توانند تاثیر چشمگیری بر روی قیمت محصولات وارداتی در این حوزه داشته باشند. برخی از عوامل فوق نه تنها بر روی قیمت خرید ( Chromium metal ) تاثیر میگذارند بلکه باعث تفاوت در کاربرد و موارد مصرف این ماده نیز می شوند.

فروش کروم متال

آریا متال یکی از با سابقه ترین شرکت های داخلی فعال در زمینه عمده فروشی انواع فروآلیاژ ها و آمیژان های صنعتی، فروش مواد اولیه ریخته گری، فروش فلزات خاص، فروش فلزات رنگین و … می باشد که می توانید برای خرید کروم متال ( Chromium metal ) به واحد فروش ما مراجعه فرمایید.

علاوه بر ( Chromium metal )، شما می توانید سایر محصولات موجود در سایت ما را از طریق وب سایت مشاهده فرمایید. وب سایت آریا متال امکان ثبت سفارش، کسب اطلاعات بیشتر در زمینه محصولات، استعلام از وضعیت قیمت و … را نیز برای شما فراهم کرده است. به علاوه شما می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود با کارشناسان ما تماس بگیرید.

نماینده فروش کروم

شرکت آریا متال یکی از برترین شرکت های داخلی فعال در حوزه فروش انواع فلزات و فرو آلیاژ های فلزی می باشد که شما می توانید برای خرید کروم به آن مراجعه نمایید. در حال حاضر شما می توانید برای سفارش فلز کروم و محصولات مورد نیاز خود نظیر انواع فروآلیاژ های صنعتی،‌انواع آمیژان ها، انواع فلزات رنگین و … به وب سایت آریا متال مراجعه فرمایید.

مرتبط

دیگر محصولات آریا متال

آلیاژ های آلومینیوم

آمیژان های آلومینیوم

نمایش محصول
فرو آلیاژها

فرو آلیاژها

نمایش محصول
قرص های آمیژان آلومینیوم 

قرص های ریخته گری

نمایش محصول
فلزات رنگین

فلزات رنگین

نمایش محصول