امروزه قطعات، محصولات و تجهیزات آلومینیومی بسیار زیادی در بازار خرید و فروش مواد اولیه و مواد مصرفی صنایع مختلف حضور دارد که هر کدام از آنها کاربرد مخصوص به خود را دارد. اکثر این محصولات با کمک انواع کوره های آلومینیوم تولید می شوند یا کوره های مخصوص ذوب آلومینیوم در مرحله ی خاصی از تولید آن ها حضور دارد.

انواع کوره های آلومینیومی

انواع کوره های آلومینیومی ( Aluminum ovens ) نقش خاصی در فرآیند تولید این محصولات دارند به طوری که از ان ها به عنوان یکی از خاص ترین و حیاتی ترین تجهیزات تولید مواد اولیه بسیاری از صنایع یاد می شود. این کوره ها بر اساس کاربرد خود به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که هر کدام از آنها دارای ویژگی های خاص خود می باشند. در ادامه این مقاله به بررسی کامل انواع کوره های آلومینیوم می پردازیم و شما را با عملکرد، تقسیم بندی و … ایشان آشنا می کنیم.

انواع کوره های آلومینیومی ( Aluminum ovens ) بر اساس کاربرد

یکی از اصول اصلی تقسیم بندی انواع کوره های آلومینیوم و سایر کوره های مخصوص ذوب فلزات، عملکرد و کاربرد آن ها می باشد. کوره های آلومینیوم را به سه دسته ی کوره های مخصوص بازیافت و ذوب ضایعات آلومینیومی، کوره های مخصوص آلیاژ سازی و کوره های مخصوص صنعت ریخته گری تقسیم می کنند.

لینک های مفید:
قرص کروم

هر کدام از کوره های فوق نیز به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند که در بخش های بعدی مقاله به آن ها به صورت تفکیک شده و جامع اشاره خواهیم کرد. لازم به ذکر است که هر یک از انواع کوره های آلومینیوم که در این بخش به آنها اشاره شده، دارای کاربرد، ساختار، عملکرد و مخصوص به خود می باشند.

در نتیجه اگر به دنبال راه اندازی یک کارگاه یا شرکت تولیدی محصولات مرتبط هستید، بهتر است به سراغ کوره های مخصوص به حوزه خود بروید. این کار ضمن افزایش بازدهی و بهبود عملکرد کمپانی تولیدی، از صرف هزینه های بیشتر مبنی بر خرید کوره های مخصوص مجدد و … جلوگیری خواهد کرد.

1- کوره های مخصوص ذوب بازیافت و ضایعات

کوره های ذوب ضایعات که اغلب برای بازیافت آلومینیوم به کار رفته در تجهیزات و وسایل فلزی استفاده می شوند را بر اساس نوع قراضه هایی که در آن ها ذوب می کنند به دسته ی متفاوت تقسیم بندی می کنند. کوره های بوته ای نوع اول این کوره ها می باشند که به دو شکل جک دار یا ساده تولید و به بازار خرید و فروش تجهیزات صنعتی وارد می گردند.


این کوره معمولا برای ظرف تجهیزات و وسایل آلومینیومی سبک مثل قوطی های آلومینیومی و … استفاده می شوند. کوره های فوق حدود ۵ الی ۲۰۰۰ کیلو ظرفیت دارند. کوره تیلتی یکی دیگر از انواع کوره های آلومینیومی ( Aluminum ovens ) مخصوص ذوب ضایعات و بازیافت می باشد که در دو نوع گهواره ای یا اتاقکی تولید و به بازار وارد می گردند.

از این کوره ها برای ذوب قراضه ها و ضایعاتی که دارای برنج و مس پایینی می باشند استفاده می شود. ظرفیت این کوره ها بسیار بیشتر از نوع قبلی می باشد . بین ۲۰ الی ۱۰۰ تن ظرفیت دارند. کوره های آلبوم کست نیز در لیست کوره های مخصوص ذوب ضایعات قرار می گیرند. از این کوره ها برای جداسازی فلزات به کار رفته در وسایل آلومینیومی و … استفاده می شود. ظرفیت کوره های الوم کست حدود یک الی دو تن می باشد.

2- کوره های آلیاژ سازی

کوره های آلیاژ سازی نوع دیگر از انواع کوره های آلومینیومی ( Aluminum ovens ) می باشند که در صنایع مربوط به تولید فلزات و آلیاژ های فلزی گوناگون بسیار پرکاربرد می باشند. این کوره ها نیز به دو نوع مختلف تقسیم بندی می شوند. کوره های آلیاژ ساز جک دار که با کمک جک های مخصوص به خود حرکت می کنند، نوع اول گروه های آلومینیومی آلیاژ ساز می باشد. کوره های گهواره ای گردان نیز نوع دوم این کوره ها می باشند.

انواع کوره های آلومینیومی

3- کوره های ریخته گری آلومینیوم

کوره های ریخته گری آلومینیوم با نام کوره های ذوب نیز شناخته می شوند. این کوره ها نیز همانند دو نوع قبلی خود دارای انواع مختلفی می باشند. امروزه کوره های ریخته گری آلومینیوم را به دو دسته ی بوته ای گرافیتی و کوره دی سی تقسیم بندی می کنند. افراد فعال در حوزه ریخته گری و ذوب آلومینیوم قبل از استفاده و خرید هریک از کوره های فوق باید اطلاعات دقیق و جامعی در زمینه عملکرد و ویژگی های خاص آنها کسب نمایند.

انواع کوره های آلومینیوم بر اساس سوخت

علاوه بر تقسیم بندی فوق، کوره های آلومینیومی را با روش های دیگری نیز بخش بندی می کنند. در ادامه به بررسی هریک از آنها می پردازیم.

کوره های الکتریکی آلومینیوم

کوره های الکتریکی یکی از مهم ترین انواع کوره های آلومینیومی ( Aluminum ovens ) می باشند که از ان ها برای ساخت محصولات بسیار مختلفی استفاده می شود. این کوره ها به انواع کوره های قوس الکتریکی، کوره های مقاومتی و کوره های الکتریکی القایی تقسیم بندی می شوند.

کوره های گازی

برخی از کوره های مخصوص آلومینیوم با کمک گاز کار می کنند. از سری مهمترین کوره های آلومینیومی که با سوخت گاز کار می کنند می توان به کوره های بوته ای، کوره های روربر، کوره های کوپل و کوره های شعله ای اشاره کرد.

کوره های با سوخت جامد

کوره های بوته ای، کوره های زغالی، کوره های دوار و کره هایی که با کمک کک کار می کنند همگی در لیست انواع کوره های آلومینیومی با سوخت جامد قرار دارند.در تقسیم بندی انواع کوره های آلومینیوم از نظر نوع سوخت مصرفی، با کوره هایی که با کمک سوخت های جامد و سوخت فسیلی کار می کنید نیز مواجه خواهیم شد. این کوره های نیز دارای انواع مختلفی داشته و عملکرد خاص خود را دارند.
در انتها به شما توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع تجهیزات مربوط به ذوب فلزات، مواد اولیه ریخته گری، انواع فروآلیاژ ها، آمیژان ها و … به وب سایت شرکت آریا متال مراجعه فرمایید. ِ

فیسبوک آریامتال را دنبال کنید.