معرفی زیرکونیوم

کاربرد زیرکونیوم موضوع این صفحه از آریا متال می باشد که به بررسی آن می پردازیم.عنصر زیرکونیوم یکی از عناصر کاربردی فلزی می باشد که در جایگاه چهلم از جدول تناوبی عناصر قرار گرفته است.همچنین مانند بعضی فلزات رنگین در جواهر سازی نیز کاربرد دارد. این عنصر در واژگان فارسی با نام زرگون شناخته می شود.

نماد شیمیایی این عنصر Zr بوده و در دوره ۵ و گروه چهارم از جدول تناوبی قرار گرفته است. این عنصر جزو عناصر بلوک d محسوب می شود و دارای ویژگی های شیمیایی و فیزیکی خاص و منحصر به فردی می باشد.

ما در این مقاله اقدام به معرفی زیرکونیوم ، نحوه خرید زیرکونیوم ،  تمام نکات مهم و مرتبط با این عنصر خواهیم پرداخت. در نتیجه اگر می خواهید بدانید که زیرکونیوم چیست تا انتهای این صفحه از آریا متال با ما باشید.

خواص زیرکونیوم

لینک های مفید : جوانه زا 

خواص زیرکونیوم

در ادامه کاربرد زیرکونیوم لازم به ذکر است خواص زیرکونیوم مانند تمام عناصر هستی در دو بخش فیزیکی و شیمیایی بررسی می گردد. توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از این عنصر همانند سایر عناصر فلزی و غیر فلزی در بخش های صنعتی و … باید توجه ویژه ای به هر دو گروه داشته باشید. زیرا خواص شیمیایی و فیزیکی می توانند بر روی بخش های مختلفی از فرآیند تولید تجهیزات صنعتی، ویژگی نهایی ان ها و … تاثیر داشته باشند.

همچنین خواص فیزیکی و شیمیایی عناصر جزو اصلی ترین عوامل ایجاد کننده تغییر بر روی ویژگی های نهایی محصولات تولید شده در صنایع مختلف می باشند. در ادامه شما را با خواص عنصر زیر کونیوم آشنا خواهیم کرد.

خواص شیمیایی

از مهم ترین خواص شیمیایی عناصر فلزی که باید به آنها توجه ویژه داشته باشید می توان به نقطه ذوب و جوش اشاره کرد. نقطه ذوب و جوش عنصر زیر کونیوم به ترتیب برابر با ۲۱۲۸ و ۴۶۸۲ درجه سانتی گراد می باشد. چگالی این عنصر کاربردی برابر با ۶.۵۳ گرم بر سانتی متر مکعب بوده و حرارت همجوشی آن نیز برابر با ۱۴ کیلو ژول بر مول می باشد.

 آنتالپی تبخیر فلز زیرکونیوم برابر با عدد قابل توجه ۵۷۳ کیلوژول بر مول می باشد. لازم به ذکر است که چگالی این عنصر در حالت مایع با کاهش روبرو شده و به عدد ۵.۸ گرم بر سانتی متر مکعب می رسد.

خواص فیزیکی

ضمن اینکه کاربرد زیرکونیوم موضوع این مقاله می باشد ، عنصر زیرکونیوم علاوه بر ویژگی های شیمیایی فوق دارای خواص فیزیکی قابل توجهی نیز می باشد. به عنوان مثال این فلز مقاومت قابل توجهی در برابر خوردگی دارد. اما این عنصر هنگام قرار گرفتن در معرض موادی مثل اسید ها، مواد قلیایی و حتی آب می تواند آثار مخربی از خود برجای بگذارد.

زیر کونیوم هنگام قرارگیری در دمای کمتر از ۳۵ درجه سانتی گراد دارای خاصیت مغناطیسی می باشد. اما زمانی که آن را در محیط های با دمای بیشتر قرار دهید، خاصیت مغناطیسی آن از بین می رود. فلز زیر کونیوم در صورت خلوص پایین به یک ماده سخت و شکننده تبدیل می شود. لازم به ذکر است که پودر این فلز یک ماده اشتعال زا می باشد و به راحتی می سوزد.

کاربرد زیرکونیوم

1- ساخت تجهیزات نسوز

در ادامه کاربرد زیرکونیوم نمی توان از مقاومت بسیار بالای آن در برابر حرارت چشم پوشی نمود. این ویژگی خاص و منحصر به فرد زیرکونیوم سبب شده است که امروزه از آن برای تولید تجهیزات نسوز استفاده شود. به طوری که امروزه از دی اکسید این عنصر با فرمول شیمیایی ZrO2 برای ساخت کوره ها و بوته های آزمایشگاهی استفاده می شود.

لازم به ذکر است که علاوه بر موارد فوق از این فلز در صنایع مختلف برای ساخت سایر تجهیزات نسوز نیز استفاده می شود.

2-  کاربرد زیرکونیوم : تولید آلیاژ

عنصر زیرکونیوم امروزه به عنوان یک افزودنی آلیاژی نیز شناخته می شود. این فلز به دلیل مقاومت قابل توجهی که در برابر خوردگی از خود به نمایش می گذارد و مقاومت بالا در برابر حرارت به برخی از آلیاژ ها اضافه می گردد. به عنوان مثال بسیاری از کمپانی های تولید کننده تجهیزات پزشکی، ساعت، اجزای داخلی انواع لامپ ها و … از این عنصر برای تولید محصولات خود استفاده می کنند.

لازم به ذکر است که امروزه بخش قابل توجهی از این عنصر به عنوان یه افزودنی آلیاژی به کار گرفته می شود.

3- صنعت هوا فضا

صنعت هوافضا یکی دیگر از صنایع مصرف کننده عنصر زیر کونیوم می باشد. عنصر زیر کونیوم و اکسید آن امروزه به منظور ساخت هواپیما ها، فضاپیما ها و سایر تجهیزات هوایی به کار گرفته می شود. اصلی ترین دلیل استفاده از این عنصر نیز مقاومت بالا در برابر حرارت می باشد. دقت داشته باشید که از تجهیزات ساخته شده با کمک این عنصر در بخش هایی استفاده می شود که خطر احتراق در ان ها وجود دارد.

به عنوان از این عنصر برای ساخت پره ها، موتور های جت، توربین ها و … استفاده می شود. دقت داشته باشید که نحوه استفاده از این عنصر به شکلی است که یک لایه ورقه ای نازک از آن را بر روی موارد نام برده شده قرار می دهد تا خطر احتراق و آتش سوزی را کاهش دهد.

4- سایر کاربرد زیرکونیوم

از دیگر کاربرد زیرکونیوم که در اینجا باید به آنها اشاره شود می توان به ساخت درپوش برای راکتور های هسته ای، ساخت چاقو و تجهیزات برش، تولید مواد آتش زا، تولید کاتالیزور و آغازگر، ساخت کاغذ، تولید چرخ های سنبادی، ساخت جواهرات و … اشاره کرد.

خرید زیرکونیوم

خرید زیرکونیوم

شما می توانید برای خرید این عنصر و سایر افزودنی های آلیاژی مثل انواع آمیژان ها، فرو آلیاژ ها و … به وب سایت آریا متال مراجعه فرمایید. شرکت آریا متال یکی از برترین شرکت های داخلی فعال در این حوزه است که محصولات خود را با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت به بازار عرضه می کند.

هشدار های مرتبط با زیرکونیوم

در هنگام معرفی زیرکونیوم، نکات مهم و خاصی وجود دارد که باید توجه ویژه ای به آن ها داشته باشید. به عنوان مثال باید دقت داشته باشید که گرد یا پودر این فلز قابلیت اشتعال دارد. در نتیجه در مکان هایی که از پودر این فلز استفاده می شود به هیچ عنوان نباید از شعله استفاده کرد. لازم به ذکر است که این عنصر در لیست فلزات سمی قرار نگرفته و هیچگونه نقش بیولوژیکی نیز ندارد.

در انتها امیدواریم اطلاعات جامع و مناسبی در زمینه ویژگی ها و کاربرد زیرکونیوم به دست اورده باشید.

فیسبوک آریا متال را دنبال کنید.