معرفی فلزات غیر آهنی

 فلزات غیر آهنی به طور کلی تمامی فلزات خالصی هستند  که در آن ها آهن وجود ندارد. فلزات رنگین ،  فلز آهن و آلیاژ های ساخته شده با کمک آن امروزه به بخش عمده و قابل توجهی از صنعت دنیا دست پیدا کرده اند. اما فلزات آهنی نیز دارای جایگاه خاص و ویژه ای در صنایع مختلف بوده و زندگی انسان های بدون این فلزات به طور کامل مختل خواهد شد.

ما در این صفحه از آریا متال  شما را با فلزات غیر آهنی، کاربرد، خصوصیات، نحوه خرید و سایر نکات مهم و مرتبط با آن ها آشنا خواهیم کرد. در نتیجه برای آشنایی بیشتر با این محصولات تا انتها همراه ما باشید.در این نوشتار شما را با تعریف فلزات غیر آهنی آشنا می کنیم تا در ادامه به نکات مهم تر و قابل توجه تری در زمینه این فلزات بپردازیم.

مطالب مرتبط : سیلیکون 441

 فلزات غیرآهنی

مطالب مرتبط : کاربرد فلزات رنگین 

تاریخچه فلزات غیر آهنی

فلزات غیر آهنی دارای تاریخچه بسیار غنی و قابل توجهی می باشند. به طوری که برخی از این فلزات حتی تاریخچه غنی تری نسبت به آهن و آلیاژ های ساخته شده با کمک آن دارند. به عنوان مثال امروزه آثار بسیار قدیمی و متعددی از حضور فلز مس در تمدن های مختلف وجود دارد که قدمت آن ها بسیار بیشتری از فلز آهن می باشد. در حال حاضر شما نمی توانید یک قدمت و تاریخچه مشخص برای این فلزات مشخص کنید زیرا این مواد دارای تنوع بسیار بالا و قابل توجهی می باشند. اما از بین خانواده فلزات غیر آهنی، طلا و مس از تاریخچه غنی تری برخوردار بوده و ریشه در تمدن های کهن بشری دارند.

مطالب مرتبط : شمش منیزیم

انواع فلزات غیر آهنی

1- مس

همانطور که در بخش قبلی مقاله گفته شد، عنصر مس یکی از قدیمی ترین فلزات غیر آهنی می باشد. شما می توانید آثار متعدد و مختلف ساخته شده با کمک این عنصر را پیدا کنید که قدمت اغلب آن ها به بیش از هزاران سال قبل باز می گردد. این فلز از گذشته تا به امروز همواره مورد توجه صنایع مختلف و متعدد بسیاری بوده است. امروزه آلیاژ های مختلف و کاربردی متنوعی مثل برنج، برنز و … با کمک این عنصر ساخته می شود. عنصر مس با نماد شیمیایی Cu و عدد اتمی ۲۹ شناخته می شود و دارای ظاهری سرخ فام می باشد.

2- آلومینیوم :

عنصر آلومینیوم یکی دیگر از فلزات غیر آهنی مهم و شناخته شده می باشد که امروزه در صنایع بسیار زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. عنصر آلومینیوم به دلیل چگالی مناسب، وزن پایین و قابلیت ماشینکاری بالا امروزه به یکی از کاربردی ترین عناصر دنیا تبدیل شده است. عنصر آلومینیوم دارای قیمت نسبتا قابل توجهی می باشد با این حال همواره به عنوان یک ماده اولیه برای تولید بسیاری از آلیاژ ها، ماشین آلات و … مورد استفاده قرار می گیرد. عنصر آلومینیوم نه تنها در صنعت آلیاژ سازی بلکه در صنایع مهمی همچون هوافضا، اتومبیل سازی و … نیز کاربرد دارد.

3- سرب

عنصر سرب یکی دیگر از فلزات غیر آهنی کاربردی می باشد که از قرن های پیش تا به امروزه مورد توجه انسان ها بوده است. این عنصر در دهه های گذشته از اهمیت بسیار زیادی در جوامع مختلف برخوردار بود. زیرا در گذشته از این فلز برای تولید گلوله استفاده می شود. دقت داشته باشید که فلز سرب می تواند خطرات قابل توجهی را برای انسان به همراه داشته باشد. به عنوان مثال تنفس این عنصر در هوا سبب آسیب به ریه و سیستم تنفسی می شود. لازم به ذکر است که فلز سرب سنگین ترین فلز غیر آهنی دنیا می باشد که در برابر خوردگی بسیار مقاوم می باشد.

4- روی

روی یک فلز غیر آهنی شناخته شده است که برای تولید آلیاژ های آهنی مورد استفاده قرار می گیرد. صنعت تولید فولاد امروزه به یکی از بزرگترین مصرف کنندگان روی تبدیل شده است و بخش قابل توجهی از این فلز استخراج شده صرف تولید فولاد می شود. علاوه بر تولید فولاد شما می توانید از فلز روی برای تولید مس و … نیز استفاده نمایید. فلز روی می تواند مقاومت آلیاژ های مختلف را در برابر خوردگی افزایش دهد. به همین دلیل امروزه از این عنصر برای تولید بدنه خودرو ها، زنجیر ها، چراغ های مختلف و … استفاده می شود.

5- نقره

نقره یک فلز غیر آهنی بسیار خاص با خواص شیمیایی و فیزیکی منحصر به فرد می باشد. این عنصر با نماد شیمیایی Ag و عدد اتمی ۴۷ شناخته می شود. این عنصر در گروه ۱۲ و دوره ۵ از جدول مندلیف قرار گرفته و نقطه ذوب و جوش آن نیز به ترتیب برابر با ۱۲۳۴ و ۲۴۳۵ درجه سانتی گراد می باشد. در دهه های اخیر بیشترین مصرف نقره مربوط به صنایعی نظیر الکترونیک، تولید سکه در کشور ها،‌ تولید مدال های مختلف، تولید کاتالیزور های شیمیایی، تولید آینه های متفاوت، تولید دوربین های عکاسی و فیلم برداری، تولید فرو آلیاژ ها و آمیژان ها، تولید تجهیزات ساختمانی و … بوده است.

6- تیتانیوم

تیتانیوم یکی دیگر از شناخته شده ترین فلزات غیر آهنی می باشد که از نظر تاریخی قدمت بسیار کمتری نسبت به سایرین دارد. این فلز برای اولین بار در سال ۱۷۹۱ میلادی کشف گردید. فلز تیتانیوم جزو آن دسته از فلزاتی می باشد که مقاومت بسیار مناسبی در برابر خوردگی از خود به نمایش می گذارد. این فلز بالاترین درصد استحکام نسبت به چگالی را در برابر تمامی فلزات رنگین دارد به همین صنایع مختلفی به سراغ استفاده از این فلز می روند.

شما می توانید فلز تیتانیوم را با فلزات دیگری مثل آهن، آلومینیوم و … ترکیب کنید تا آلیاژ هایی سبک و در عین حال بسیار مقاوم را تولید کنید. آلیاژ های تولید شده با این فلز برای صنایعی مثل هوافضا، تولید تجهیزات کشاورزی، تولید تجهیزات نظامی، ماشین آلات ورزشی، صنعتی، تولید کالاهای دیجیتال و … مورد استفاده قرار می گیرند.

7- طلا

طلا گرانقیمت ترین فلز غیر اهنی بوده که آهن و آلیاژ های ساخته شده با کمک آن نیز گران قیمت تر می باشد. بخش عمده ای از طلای استخراج شده صرف تولید طلا و جواهرات مختلف می شود. اما با این حال این عنصر دارای ویژگی های خاص و منحصر به فردی می باشد که با وجود گران بودن، در صنایع مختلف نیز استفاده می شود.

به عنوان مثال از این عنصر برای تولید کالا های دیجیتال، تولید تجهیزات پزشکی، برخی از قطعات خاص صنعتی و … استفاده می شود. عنصر طلا دارای ویژگی های فیزیکی و شیمیایی بسیار خاص و منحصر به فردی مثل هدایت الکتریکی بسیار قوی، قابلیت انعطاف پذیری قابل توجه، مقاومت بسیار زیاد در برابر خوردگی و … می باشد.

بررسی فلزات غیر آهنی

در هنگام بررسی فلزات غیر آهنی با ویژگی های چشمگیری رو به رو می شوید. این ویژگی ها سبب می شوند تا فلزات غیر آهنی با پیشرفت تکنولوژی و تولید آلیاژ های مختلف همچنان در لیست پرکاربردترین مواد اولیه صنعتی بمانند. برای مثال قراضه های فلزات غیر آهنی به راحتی بازیافت شده و مجددا به چرخه تولید باز می گردند. در حالی که این ویژگی در فلزات آهنی دیده نمی شود و بازیافت فلزات آهنی و آلیاژهای آنها بسیار سخت تر می باشد.

در بین فلزات آهنی شما می توانید تنوع بسیار بالا و چشمگیری مشاهده کنید که این تنوع یکی از اصلی ترین ویژگی های آن ها می باشد. برای مثال شما می توانید فلزات بسیار سنگین و با چگالی بالا مثل سرب و فلزات سبکی مثل آلومینیوم را در بین این عناصر مشاهده فرمایید.

کاربرد فلزات غیر آهنی

همانطور که در بخش قبلی مقاله اشاره شد، فلزات آهنی دارای تنوع بسیار بالا و قابل توجهی می باشند. این تنوع بالا در ویژگی ها فیزیکی و شیمیایی عناصر غیر آهنی نیز دیده می شود. لازم به ذکر است که کاربرد فلزات آهنی، غیر آهنی و سایر مواد اولیه صنعتی وابسته به ویژگی های شیمیایی و فیزیکی ان ها می باشد. با توجه به نکات فوق به این نتیجه میرسیم که فلزات غیر آهنی دارای کاربرد های بسیار متعدد و مختلفی می باشند. از مهم ترین کاربرد های این محصولات می توان تولید خودرو، تولید تجهیزات برقی، تولید کالا های دیجیتال، تولید آلیاژ های مختلف، ریخته گری، تولید باتری های کاتدی و … اشاره کرد.

خصوصیات فلزات غیر آهنی

زمانی که نام فلزات غیر آهنی در میان می آید شما با طیف گسترده ای ویژگی ها و خصوصیت ها مواجه می شوید. ما در این بخش از مقاله شما را با تعدادی از مهم ترین خصوصیات این مواد آشنا کرده و در ادامه به بررسی ویژگی های آنها خواهیم پرداخت. از مهم ترین خصوصیت فلزات آهنی می توان به مقاومت در برابر خوردگی اشاره کرد. اغلب فلزات آهنی مثل طلا، مقاومت بسیار قابل توجهی از خود در مقابل خوردگی به نمایش می گذارند.

فرآیند اکسیداسیون توسط اکسیژن توسط زنگ زدن فلز و به مرور زمان خورده شدن آن می شود. این فرایند به طور سالانه بسیاری از تجهیزات و تاسیسات آهنی را تحت تاثیر قرار داده و آن ها را از بین می برد. به همین دلیل خصوصیت مقاوم بودن در برابر خوردگی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. خصوصیت فوق سبب شده است که از فلزات غیر آهنی و ترکیبات آن ها برای روکش کردن تجهیزات و تاسیسات مهم استفاده شود.

ویژگی های فلزات غیر آهنی

از مهم ترین ویژگی های فلزات غیر آهنی می توان به قابلیت ماشین کاری و شکل پذیری اغلب آن ها اشاره کرد. برای مثال عنصر طلا یکی از شکل پذیر ترین فلزات موجود در طبیعت می باشد که امروزه در صنعت تولید جواهرات نیز مورد استفاده قرار می گیرد. قدرت شکل پذیری و چکش خواری این فلز به قدری بالا می باشد که شما با میزان بسیار اندکی از طلا می توانید زنجیر ها و … بسیار بلندی را تولید نمایید.

از دیگر ویژگی های برخی از فلزات غیر آهنی می توان به قدرت واکنش پذیری اندک آن ها اشاره کرد. برخی از این فلزات به ندرت و یا به سختی با اکسیژن واکنش می دهند. به همین منظور امروزه از این فلزات برای تولید تجهیزات پزشکی که در بدن انسان به کار می روند، استفاده می شود.

خرید فلزات غیر آهنی

برای خرید فلزات غیر آهنی راه های بسیار زیادی و متفاوتی وجود دارد. به عنوان مثال شما می توانید طلا و نقره را از طلا فروشی های محل سکونت خود خریداری نمایید. اما اگر به دنبال خرید این مواد به صورت عمده هستید، باید به سراغ شرکت هایی فروشنده مواد اولیه صنعتی بروید. توجه داشته باشید که تمامی فروشگاه ها و شرکت های فروشنده این محصولات قابل اعتماد نبوده و برای خرید انبود این مواد اولیه همواره باید به سراغ شرکت های باسابقه و شناخته شده فعال در این عرضه بروید. در ادامه شما را با یکی از بهترین و با سابقه ترین شرکت های داخلی فروش این محصولات به صورت عمده آشنا خواهیم کرد.

قیمت فلزات غیر آهنی

قیمت فلزات غیر آهنی

امروزه شما به هیچ عنوان نمی توانید رنج قیمت مشخص و تعیین شده ای برای فلزات صنعتی تعیین نمایید. زیرا تفاوت قیمت بسیار زیاد و چشمگیری در بین این فلزات به چشم می خورد. به عنوان مثال قیمت طلا همواره و از گذشته تا به امروزه بسیار بیشتر از سایر فلزات مثل مس، نقره و … بوده است. دقت داشته باشید که علاوه بر نوع فلز، عوامل دیگری نظیر درصدد خلوص، نوسانات نرخ ارز و … نیز بر روی قیمت این محصولات تاثیر می گذارند.

آریا متال

شرکت آریا متال یکی از شناخته شده ترین و برترین شرکت های داخلی عرضه کننده مواد اولیه ریخته گری، فرو آلیاژ های صنعتی، آمیژان ها و … می باشد. این شرکت همواره محصولات متنوع، با کیفیت و مقرون به صرفه ای را به بازار وارد می کند. شما می توانید برای خرید انواع فلزات غیر آهنی مورد نیاز خود به این شرکت مراجعه فرمایید. دقت داشته باشید که برای ثبت سفارش، استعلام از قیمت دقیق محصولات و … شما می توانید به وب سایت آریا متال مراجعه کرده یا از طریق پل های ارتباطی موجود با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.

مرتبط