معرفی فلز منگنز

منگنز چیست؟ چه خواصی دارد ؟ عوامل موثر بر قیمت منگنز کدامند ؟ در این نوشتار به بررسی و پاسخ به سوالات می پردازیم . با آریا متال همراه باشید.

یکی از شناخته شده ترین عناصر شیمیایی حال حاضر دنیا در دسنه فلزات رنگین می باشد که در سال های اخیر به یکی از عناصر پر کاربرد صنعتی نیز تبدیل شده  که به دو حالت منگنز خالص و ناخالص یافت میشود.

این عنصر در سال ۱۷۷۴ میلادی برای اولین بار به شکل ناخالص توسط شیمیدان یوهان گوتلیب جداسازی و به صنعت وارد شد. در اوایل کشف و جداسازی این عنصر، دانشمندان اطلاعات مناسب و جامعی در زمینه آن در اختیار نداشتند. به همین دلیل کاربرد عنصر منیزیم بسیار اندک و قابل چشم پوشی بود. به همین دلیل بسیاری از شیمیدان ها و … به دنبال پاسخ برای سوال منگنز چیست ؟ رفتند.

خواص منگنز

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، اطلاعات بسیار قابل توجه و چشمگیری در زمینه این عنصر به دست آمد و امروزه منگنز به یکی از مواد اولیه صنعتی بسیار پرکاربرد و دخیل در صنایع مختلف تبدیل شده است. ما در اینجا به معرفی و بررسی کامل منگنز خواهیم پرداخت و پاسخی دقیق و جامع برای سوال منگنز چیست؟ ارائه خواهیم داد. در نتیجه تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

لینکهای مفید : قیمت سیلیکون 441

بررسی عنصر منگنز

در ادامه  نوشتار منگنز چیست ، عنصر منگنز  با عدد اتمی ۲۵ و نماد شیمیایی Mn شناخته می شود. این عنصر دارای رنگ نقره ای متالیک بوده و از نظر ظاهری شباهت نسبتا چشمگیری به عنصر نقره دارد. منگنز در دوره ۴ و گروه ۷ از جدول تناوبی عناصر قرار گرفته و عضوی از خانواده عناصر بلوک d می باشد. عنصر منگنز به هیچ عنوان به صورت خالص و آزاد در طبیعت یافت نمی شود و در اغلب موارد در کنار آهن قرار می گیرد.

شما می توانید این عنصر را از کانی های مختلف و متعددی استخراج نمایید اما کانی اصلی منگنز که بخش عمده ای از نیاز دنیا را تامین می کند، پیرولوزیت می باشد. عنصر منگنز علاوه بر کاربرد های صنعتی، ‌شیمیایی و … در لیست عناصر ضروری بدن نیز قرار می گیرد. به طوری که کمبود منگنز در بدن می تواند اختلالات متفاوت و قابل توجهی را برای شما به همراه داشته باشد. در ادامه شما را با خواص فیزیکی و شیمیایی این عنصر آشنا خواهیم کرد.

خواص منگنز چیست؟

اگر به دنبال یک پاسخ جامع و مناسب برای سوال منگنز چیست؟ هستید، در ابتدا باید با خواص فیزیکی و شیمیایی این عنصر آشنا شوید. خواص فیزیکی و شیمیایی یک عنصر مهم ترین عوامل تعیین کننده کاربرد، محل مصرف، ویژگی ها و … آن می باشند. لازم به ذکر است که عناصر شیمیایی دارای خواص دیگری مثل خواص مکانیکی و … نیز می باشند که تمامی آن ها از خواص شیمیایی و فیزیکی منشا می گیرند.

 هر یک از موارد فوق دارای ویژگی های خاص و منحصر به فردی می باشند و در مواقع به خصوصی کاربرد دارند. برای مثال در هنگام ذوب کردن منگنز در کوره های مختلف شما به نقطه ذوب و جوش این عنصر به عنوان دو تا از مهم ترین ویژگی های شیمیایی عنصر منگنز نیاز خواهید داشت. در نتیجه به شما توصیه می کنیم بررسی و آشنایی با خواص فیزیکی و شیمیایی تمامی عناصر کاربردی نظیر منگنز، آلومینیوم، آهن و … را جدی بگیرید.

1- خواص فیزیکی

همانطور که در بخش ابتدایی مقاله منگنز چیست گفته شد، منگنز ( Manganese ) دارای یک رنگ نقره ای متالیک و مشابه با عنصر نقره می باشد. این عنصر شباهت اندکی نیز به فلز آهن داشته و در اغلب موارد در کنار این عنصر استخراج میشود. به عبارت بهتر بسیاری از معادن اصلی تامین منگنز، در کنار معادن استخراج آهن قرار دارند.

فلز منگنز در لیست عناصر سخت و در عین حال شکننده قرار میگیرد و مقاومت بسیار اندکی در برابر فشار های فیزیکی نشان میدهد. این عنصر از نظر جوش پذیری نیز مناسب نبوده و به راحتی اکسید میشود. لازم به ذکر است که عنصر منگنز و تمامی یون های تشکیل شده با کمک این عنصر دارای خاصیت پارامغناطیسی میباشند. رنگ و شکل ظاهری منگنز ( Manganese ) در هوای آزاد با سرعت بسیار اندکی کدر شده و زنگ منگنز تولید میشود. در نتیجه به شما توصیه می کنیم اگر قصد نگهداری از این عنصر را دارید، همواره آن را در محیطی قرار دهید که کمترین برخورد را با عنصر اکسیژن داشته باشد.

2- خواص شیمیایی

خواص شیمیایی منگنز ( Manganese ) به مراتب از اهمیت بیشتری نسبت به خواص فیزیکی آن برخوردار می باشند. زیرا این خواص اطلاعات جامع و دقیق تری در مورد عنصر منگنز در اختیار شما قرار می دهند و می توانند بخش عمده ای از پاسخ سوال منگنز چیست؟ را به شما ارائه دهند. از مهم ترین خواص شیمیایی منگنز می توان به نقطه ذوب و جوش ان اشاره کرد.

نقطه ذوب و جوش عنصر منگنز به ترتیب برابر با ۱۵۱۹ و ۲۳۳۴ درجه سانتی گراد می باشد. این عنصر دارای یک خاصیت شیمیایی بسیار منحصر به فرد و قابل توجه می باشد. چگالی منگنز در حالت مایع برابر با ۵.۹۵ گرم بر سانتی مکعب می باشد. در حالی که این عدد زمانی که منگنز در فاز جامد قرار داشته باشد، به ۷.۲۱ گرم بر سانتی متر مکعب می رسد.

در ادامه پاسخ به سوال منگنز چیست لازم به ذکر است عنصر منگنز دارای حرارت همجوشی معادل ۱۲.۹۱ کیلوژول بر مول بوده و آنتالپی تبخیر آن نیز برابر با ۲۲۱ کیلوژول بر مول می باشد. ظرفیت حرارتی این عنصر نیز برابر با حدود ۲۶ ژول بر مول کیلوگرم است. لازم به ذکر است که عنصر منگنز ( Manganese ) دارای ۱۱ عدد اکسایش بوده که ترتیب آن ها از -۳ شروع و به +۷ ختم می شود.

لینکهای مفید : فروش شمش منیزیم

فروش اینترنتی منگنز

نحوه تولید منگنز

برای تولید منگنز  شما می توانید به سراغ روش های مختلف و متنوعی بروید. هر یک از روش های تولید منگنز دارای ویژگی های مخصوص به خود می باشند. برای مثال منگنز تولید شده در برخی از روش ها از خلوص و کیفیت بیشتری برخوردار می باشد و در عین حال قیمت تمام شده محصول نهایی نیز بالا می باشد. در حالی که روش هایی وجود دارند که می توانند منگنز را با کیفیت پایین تر و در عین حال با یک قیمت بسیار مقرون به صرفه تر تولید نمایید.

به عنوان مثال برای تولید عنصر منگنز شما می توانید به سراغ تولید کربنات منگنز بروید و از واکنش های کربنات های قلیایی استفاده نمایید. در این روش شما باید از موادی همچون سدیم کربنات، سدیم هیدروژن و … استفاده نمایید.

یکی دیگر از روش های تولید منگنز ( Manganese )، روش استخراج احیا کننده می باشد. در این روش شما باید به سراغ مواد اولیه ای مثل پیرولوزیت و … بروید. توجه داشته باشید که علاوه بر مواد اولیه به کار رفته در موارد فوق، شما باید از کوره های متفاوتی نیز برای هر یک از روش های نام برده شده استفاده نمایید. زیرا فرآیند استخراج، حرارت دهی و … مورد نیاز هر یک از روش های فوق با یکدیگر متفاوت می باشد.

ویژگی های منگنز

برای یافتن پاسخ دقیق برای سوال منگنز چیست باید اطلاعات دقیقی درباره ویژگی های این عنصر داشته باشید. عنصر منگنز ( Manganese ) علاوه بر خواص فیزیکی و شیمیایی ذکر شده در بخش های قبلی مقاله، دارای ویژگی های خاص و منحصر به فرد دیگری نیز می باشد.

به عنوان مثال این ماده یک عنصر آلیاژ ساز بسیار قدرتمند می باشد. ویژگی آلیاژ سازی در اغلب عناصر فلزی به چشم نمی خورد. به همین دلیل اهمیت استفاده از منگنز امروزه بیش از گذشته افزایش یافته است. لازم به ذکر است که این عنصر دارای ویژگی اکسید کنندگی قابل توجهی نیز می باشد که بر روی فرآیند تولید فولاد تاثیر گذار است.

کاربرد منگنز در صنعت

در ادامه پاسخ به سوال منگنز چیست ، این عتصر به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فردی که در اختیار دارد، امروزه در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. صنعت تولید باتری یکی از اصلی ترین صنایعی است که از منگنز استفاده می کند. دی اکسید منگنز در ساخت باتری های مختلفی از جمله باتری های قلیایی مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر ترکیبات منگنز مثل تترا اکسید منگنز نیز در ساخت باتری های روی – کربن استفاده می شود.

صنعت تولید فولاد یکی دیگر از بزرگترین و اصلی ترین صنایع مصرف کننده منگنز ( Manganese ) می باشد. این عنصر به دلیل خواص مختلفی مثل تثبیت کنندگی، آلیاژ سازی و … می تواند تاثیرات چشمگیری بر روی فرآیند تولید فولاد داشته باشد. امروزه حدود ۸۰ الی ۹۰ درصد از منگنز تولید شده در دنیا صرف تولید فولاد می شود. این عنصر یک رکن اساسی از فرآیند تولید فولاد ضد زنگ می باشد.

منگنز در صنایع شیمیایی

علاوه بر صنعت تولید باتری و فولاد، شما می توانید رد پای حضور عنصر منگنز  را در صنایع شیمیایی و متفاوت دیگری نیز مشاهده فرمایید. به عنوان مثال از این عنصر برای تولید برخی از کود های شیمیایی کمک گرفته می شود. کود های تولید شده با کمک این عنصر در خاک های آهکی قابل استفاده نمی باشند. اما به طور کلی شما می توانید از کود های منگنز برای بهبود فرآیند فتوسنتز گیاهان استفاده نمایید.

خواص زیستی منگنز

عنصر منگنز ( Manganese ) یکی از مواد معدنی و ضروری موجود در بدن گیاهان و جانوران از جمله انسان می باشد. این عنصر همواره باید به مقدار کافی در بدن و بافت های مختلف موجودات وجود داشته باشد. اما لازم به ذکر است که حضور مقدار اضافی این عنصر در بدن می تواند سمی باشد و عوارض مختلفی را برای شما به همراه داشته باشد.

عنصر منگنز ( Manganese ) یک ماده معدنی بسیار کاربردی است که حدود ۲۰ میلی گرم از آن در بدن انسان وجود دارد. بخش عمده ای از این عنصر در استخوان ها، دندان ها و … ذخیره شده است. این عنصر فلزی علاوه بر حضور موثر در بافت های نام برده شده می تواند به ساخت عوامل لختگی خون، بافت های همبند چربی ها و کلسترول ها و … نیز کمک کند.

برخی از ترکیبات ساخته شده با کمک منگنز ( Manganese ) مانند سوپراکسید دیسموتاز که در بدن وجود دارند، دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیار قابل توجهی می باشند. این ترکیبات می توانند از فعالیت رادیکال های آزاد جلوگیری نمایند. رادیکال های آزاد در واقع یکی از اصلی ترین دلایل بروز بیماری سرطان می باشند. که ترکیبات منگنز از فعالیت آن ها جلوگیری می کنند.

قیمت منگنز

عوامل موثر بر روی قیمت منگنز چیست

همانطور که در بخش های قبلی گفته شد، عنصر منگنز ( Manganese ) با کمک روش های مختلفی ساخته می شود. منگنز به دست آمده از هر یک از روش های فوق دارای کیفیت، خلوص و … مختلفی می باشند. این عنصر امروزه به یکی از مواد اولیه صنعتی پر کاربرد تبدیل شده است. به همین دلیل همواره باید از کیفیت، درصد خلوص و مرغوبیت بالایی برخوردار باشد.

اصلی ترین عامل موثر بر روی قیمت منگنز، درصد خلوص آن می باشد. در طول فرآیند ساخت منگنز ممکن است که ناخالصی هایی مثل منگنز اکسید، آهن و … در کنار منگنز خالص وجود داشته باشد. این ناخالصی ها علاوه بر کاهش قیمت سبب کاهش کیفیت و کارایی منگنز نیز می شوند. در نتیجه به شما توصیه می کنیم در هنگام خرید این محصول توجه ویژه ای به درصد خلوص آن داشته باشید.

علاوه بر درصد خلوص عوامل دیگری مثل وارداتی یا تولید داخل بودن محصول، فروشگاه محل خرید، نوسانات نرخ ارز و … نیز می توانند بر روی قیمت نهایی منگنز ( Manganese ) تاثیر داشته باشند.

آریا متال

شرکت آریا متال یکی از شرکت های شناخته شده و با سابقه داخلی می باشد که در زمینه فروش منگنز( Manganese )، انواع فلزات خالص، فرو آلیاژ ها، آمیژان های فلزی، فلزات رنگین و … فعالیت می کند. شما می توانید برای بازدید از محصولات موجود در شرکت و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ان ها به وب سایت آریا متال مراجعه فرمایید.

همچنین این امکان وجود دارد که از طریق پل های ارتباطی موجود با کارشناسان آریال متال تماس بگیرید تا اطلاعات جامع و دقیقی در زمینه قیمت لحظه ای محصولات،‌ نحوه ثبت سفارش و … به دست آورید. لازم به ذکر است که این شرکت تمامی محصولات خود را با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت به بازار عرضه می کند. شما نیز اگر به دنبال یک خرید ایمن، مطمئن و مقرون به صرفه هستید، می توانید به سراغ شرکت آریا متال بروید.

پینترنست آریا متال را دنبال کنید.