معرفی آلیاژ منیزیم

آلیاژ منیزیم در واقع عبارتی است که به ترکیب فلز منیزیم به عنوان فلز پایه با سایر فلزات نظیر آلومینیوم، زینک، منگنز و … گفته می شود. از دیگر مهم ترین فلزاتی که با عنصر منیزیم ترکیب می شود می توان به زیرکونیوم ، عناصر خاکی منحصر به فرد و … اشاره کرد.

آلیاژ های منیزیم به طور کلی دارای یک ساختار شش ضلعی منظم و بلوری در سطح و بخش های عمقی خود می باشند. همانطور که می دانید ساختار های شش ضلعی به دلیل مقاومت بالا در کندو زنبور های عسل و … کاربرد دارند.

 امروزه آلیاژ منیزیم نیز دارای مقاومت مناسبی در برابر فشار های فیزیکی می باشد. در ادامه به معرفی آلیاژ منیزیم و سایر نکات مهم و مرتبط با آن خواهیم پرداخت.

لینک های مفید : فروش فروآلیاژها

آلیاژ منیزیم چیست
بررسی جامع فلز منیزیم و ویژگی های آن

برای آشنایی با تمام آلیاژ های کاربردی در ابتدا باید با ویژگی های فیزیکی و شیمیایی فلز پایه به کار رفته در آن ها آشنا شوید. زیرا ویژگی های نهایی آلیاژ ها در واقع نمونه های تغییر یافته ای از ویژگی های ابتدایی فلز پایه می باشند.

به عبارت بهتر در آلیاژ منیزیم، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی فلز پایه ( منیزیم ) با کمک عناصر دیگر نظیر آلومینیوم، روی و … بهبود پیدا می کند. در ادامه مهم ترین ویژگی های فیزیکی و شیمیایی فلز پایه آلیاژ‌های منیزیم را به شما معرفی می کنیم.

لینک های مفید : قیمت فلزات رنگی

1- ویژگی های فیزیکی

منیزیم یک عنصر فلزی با رنگ نقره ای – خاکستری می باشد که با نماد شیمیایی Mg شناخته می شود. این عنصر با عدد اتمی ۱۲ در گروه ۲ و دوره ۳ جدول تناوبی عناصر قرار گرفته و جزو دسته فلزات قلیایی خاکی محسوب می گردد.

در حال حاضر عنصر منیزیم جزو دسته عناصر بلوک s قرار گرفته و چگالی آن حدود ۱.۷ گرم بر سانتی متر مکعب می باشد. از مهم ترین ویژگی های فیزیکی منیزیم می توان به پایداری مناسب در برابر تغییر ابعاد در برابر حرارت، سیالیت بالا در هنگام ریخته گری و … اشاره کرد. در ادامه به معرفی ویژگی های شیمیایی آلیاژ منیزیم می پردازیم.

لینک های مفید : پودر آلومینیوم منیزیم

2- ویژگی های شیمیایی

تمام عناصر فلزی و غیر فلزی موجود در طبیعت علاوه بر ویژگی های فیزیکی دارای ویژگی های شیمیایی بسیار مهم و منحصر به فردی نیز می باشند.. لازم به ذکر است که ویژگی های شیمیایی در هنگام انجام عملیات هایی مثل ریخته گری، تولید آلیاژ و … از اهمیت بالاتری برخوردار می باشند.

از مهم ترین ویژگی های شیمیایی عنصر Mg می توان به نقطه ذوب و جوش برابر با ۹۲۳ و ۱۳۶۳ درجه سانتی گراد، حرارت همجوشی ۸.۴۸ کیلوژول بر مول و آنتالپی تبخیر برابر با ۱۲۸ کیلو ژول بر مول اشاره کرد. فلز منیزیم در حال حاضر سبک ترین فلزی می باشد که از آن برای تولید قطعات صنعتی استفاده می شود.

کاربرد آلیاژ منیزیم

همانطور که در بخش ابتدایی مقاله گفته شد، آلیاژ منیزیم امروزه به یکی از کاربردی ترین آلیاژ های فلزی دنیا تبدیل شده است که در صنایع متعدد و مختلفی کاربرد دارد. میزان استفاده از این آلیاژ ها در حدود دو دهه گذشته با افزایش چشمگیری همراه بوده است. زیرا صنعت استفاده از این فلز و آلیاژ های آن در سال های گذشته، توسعه بسیار قابل توجهی پیدا کرده است.

ویژگی های فوق سبب شده اند که امروزه ردپای آلیاژ منیزیم را در صنایع مختلفی مثل صنعت تولید خودرو، تولید اسلحه، هوافضا، الکترونیک، صنعت تولید تسلیحات دفاعی، صنعت ریخته گری و تولید آلیاژ های فلزی و …. مشاهده فرمایید. وجود موارد فوق سبب شده است که امروزه از آلیاژ منیزیم به عنوان یکی از کاربردی ترین آلیاژ های تولید شده توسط بشر یاد شود.

انواع آلیاژ منیزیم

آلیاژ منیزیم دارای انواع مختلفی می باشد که هر کدام از آنها دارای ویژگی های خاص و منحصر به فردی می باشند. ویژگی نهایی آلیاژ های منیزیم وابسته به نوع فلزی که با عنصر منیزیم ترکیب می شود، می باشد.

به عنوان مثال اگر از فلزاتی که چگالی کمتری نسبت به عنصر منیزیم دارند در آلیاژ استفاده نمایید. چگالی نهایی آلیاژ مورد نظر شما از چگالی عناصر منیزیم کمتر خواهد شد. در ادامه تعدادی از مهم ترین آلیاژ های منیزیم که از سایرین کاربردی تر می باشند را به شما معرفی خواهیم کرد.

انواع آلیاژ منیزیم

منیزیم آلومینیوم

آلیاژ منیزیم آلومینیوم در رتبه اول در لیست کاربردی ترین آلیاژ های منیزیم قرار می گیرد. حدود ۸ الی ۹ درصد وزنی از این آلیاژ با کمک عنصر منیزیم به عنوان فلز پایه ساخته شده است. همچنین در بعضی مواقع حدود ۰.۳ درصد وزنی منگنز نیز به این آلیاژ اضافه می کنند.

آلومینیوم اضافه شده سبب افزایش خاصیت کششی و شکل پذیری آلیاژ می گردد و عنصر منگنز بر روی مقاومت نهایی آلیاژ تاثیر می گذارد. لازم به ذکر است که در عملیات تولید آلیاژ آلومینیوم منیزیم با مرحله ای به نام پیر سختی روبرو می شویم. این مرحله کلی به طور کلی به سه بخش جزئی تر شامل گرم کردن تا دمای ۷۵۰ درجه، سرد کردن با کمک آب و بازپخت تقسیم بندی می گردد.

منیزیم روی مس

آلیاژ منیزیم روی مس یکی دیگر از آلیاژ های کاربردی منیزیم می باشد. در این آلیاژ عنصر منیزیم به عنوان فلز پایه و عناصر روی و مس به عنوان ماده افزودنی عمل می کنند. این آلیاژ خاصیت کششی بسیار مناسب و قابل توجهی داشته و در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد.

با اضافه کردن عناصر مس و روی به منیزیم، علاوه بر خاصیت کششی برخی از دیگر خواص فیزیکی و شیمیایی آلیاژ نیز تغییر می کنند. از مهم ترین تغییرات به وجود آمده بر روی آلیاژ نهایی می توان به افزایش مقاومت در برابر خوردگی، افزایش مقاومت در برابر حرارت و … اشاره کرد.

منیزیم روی زیرکونیوم

زیرکونیوم یکی دیگر از عناصری می باشد که برای تولید آلیاژ های آلومینیومی مورد استفاده قرار می گیرد. این عنصر قابلیت انحلال پذیری بالایی در عنصر منیزیم نداشته و به سختی با آن ترکیب می شود. تحقیقات و بررسی های انجام شده نشان می دهند که عنصر زیرکونیوم تا حداکثر ۰.۶ درصد وزنی کل آلیاژ با منیزیم ترکیب می گردد.

آلیاژ آلومینیوم زیرکونیوم مانند آلیاژ هایی که در بخش های قبلی به شما معرفی کردیم، مقاومت بالایی از خود در برابر عوامل فیزیکی نشان نمی دهند. به همین دلیل انی آلیاژ ها امروزه کاربرد تجاری قابل توجهی ندارند.

آلیاژ منیزیم توریم

آلیاژ منیزیم توریم جزو آلیاژ هایی می باشد در انواع مختلفی تولید می گردد. از مهم ترین آلیاژ های شامل توریم می توان به TZ6 و ZT1 اشاره کرد که هر دوی ان ها کاربرد های خاص و منحصر به فردی را در صنایع گوناگون به خود اختصاص داده اند.

از مهم ترین ویژگی های آلیاژ های منیزیم و توریم می توان به مقاومت خزشی بسیار بالای آن ها اشاره کرد. آلیاژ ZT1 که در این بخش به شما معرفی کردیم از ترکیب ۳ درصد توریم، ۲.۲ درصد روی و حدود ۰.۷ذ درصد زیرکونیوم تولید گردیده است. از این آلیاژ در زمانی که به بهترین میزان مقاومت خزشی نیاز می باشد، استفاده می شود.

آلیاژ منیزیم روی

آلیاژ منیزیم روی یکی از نام آشنا ترین آلیاژ های صنعتی می باشد که در بخش های مختلفی کاربرد دارد. این آلیاژ همانند منیزیم آلومینیوم قابلیت پیر سختی قابل توجهی دارد. همچنین این آلیاژ های مقاومت نسبتا بالایی در برابر خوردگی داشته و سایت آن ها نیز به نسبت بالا می باشد.

لازم به ذکر است که مقاومت بالای آلیاژ های آلومینیوم رو ناشی از درصد وزنی بسیار اندک از فلز مس می باشد که درون ان ها به کار گرفته می شود. در حال حاضر از این آلیاژ برای تولید قطعات تجاری مختلفی استفاده می گردد.

توجه داشته باشید که با افزایش و کاهش درصد وزنی عناصر به کار رفته در محصولات مختلف شما می توانید ویژگی ها فیزیکی و شیمیایی نهایی آن ها را تحت تاثیر قرار دهید.

فروش آلیاژ منیزیم
آلیاژ منیزیم لیتیوم

فلز لیتیوم به عنوان سبک ترین فلز حال حاضر دنیا شناخته می شود. چگالی فلز لیتیوم به طور تقریبی برابر با ۰.۵۳ گرم بر سانتی متر مکعب می باشد. به همین دلیل زمانی که آلیاژ منیزیم لیتیوم را تولید نمایید، فلز نهایی آلیاژ به طور چشمگیری با وزن ابتدایی فلز منیزیم متفاوت می باشد.

با ترکیب این دو فلز شما می توانید علاوه بر پدیده کاهش چگالی با افزایش داکتیلیتی نیز روبرو خواهید شد. افزایش داکتیلیتی جزو مهمترین مزیت هایی می باشد که تنها توسط فلزات خاص و منحصر به فردی به آلیاژ ها افزوده می گردد.

خرید آلیاژ های منیزیم

شرکت آریا متال یکی از شرکت های داخلی پیشرو فعال در حوزه فروش انواع آلیاژ ها، فرو آلیاژ ها، آمیژان ها، فلزات رنگین و … می باشد. شما می توانید برای خرید آلیاژ منیزیم با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت به این شرکت مراجعه فرمایید.

در حال حاضر شما می توانید برای بازدید از انواع محصولات ارائه شده توسط این شرکت به وب سایت آریا متال مراجعه فرمایید. همچنین شما می توانید برای استعلام دقیق وضعیت قیمت محصولات مختلف، ثبت سفارش و … از طریق راه های ارتباطی موجود با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.

پینترست آریا متال را دنبال کنید.