معرفی انواع فرو منگنز

فرو منگنز یکی از پر کاربرد ترین فرو آلیاژ های صنعتی می باشد که امروزه شما می توانید رد پای حضور آن را در صنایع مختلفی مشاهده فرمایید. ضمن اینکه آریا متال مرجع فروش فرو منگنز می باشد ،  این فرو آلیاژ دارای انواع مختلفی می باشد که در یک از ان ها دارای کاربرد های خاصی بوده و می توانند ویژگی های منحصر به فردی را به آلیاژ نهایی منتقل نمایند.

در این صفحه از مجله آریا متال به بررسی انواع فرو منگنز، خواص فرو منگنز، نحوه تولید، ترکیبات موجود و سایر نکات مهم و مرتبط با آن خواهیم پرداخت. در نتیجه اگر به دنبال آشنایی بیشتر با این فرو آلیاژ صنعتی پرکاربرد می باشد، تا انتها همراه ما باشید.

لینک های مفید : قیمت فرو آلیاژ

بررسی انواع فرو منگنز

فهرست مطالب :

  • بررسی خواص منگنز
  • تاریخچه  فرومنگنز
  • نحوه تولید فرومنگنز
  • ترکیبات موجود در فرو منگنز
  • کاربرد انواع فرو منگنز
  • خرید انواع فرومنگنز

انواع فرو منگنز : فرومنگنز پرکربن

فرومنگنز پرکربن یکی دیگر از انواع فرو منگنز می باشد که جزو پر کاربرد ترین فرو آلیاژ های صنعت تولید فولاد مسحوب می باشد. فرومنگنز پرکربن می تواند تاثیر بسیار قابل توجهی بر روی فولاد بگذارد.

از مهم ترین مزیت های استفاده از فرو منگنز پر کربن می توان به کیفیت بسیار عالی و بالا، تولید محصول با قیمت رقابتی، دوام بسیار و … اشاره کرد. همچنین لازم به ذکر است که فرو منگنز پر کربن می تواند سبب خوش تراشی قابل توجه قطعات فولادی شود. ترکیبات موجود در این فرو منگنز شامل ۷۹ درصد منگنز، ۲ درصد عنصر سیلیسیم، ۰.۳ درصد فسفر، ۸ درصد کربن و ۰.۲۵ درصد گوگرد می شود.

انواع فرو منگنز : فرومنگنز متوسط کربن

فرومنگنز متوسط کربن به طور میانگین بین ۰.۸ الی ۱.۵ درصد کربن دارد. بر خلافه فرو منگنز پر کربن شما می توانید رد پای اصلی این عنصر را در صنعت الکترود سازی مشاهده فرمایید. لازم به ذکر است که فرومنگنز متوسط کربن در انواع مش بندی مختلف نیز دانه بندی می شود.

انواع فرو منگنز : فرومنگنز کم کربن

به طور کلی عنصر منگنز به عنوان یکی ۵ عنصر اصلی موجود در آلیآژ های آهنی شناخته می شود. در نتیجه انواع فرومنگنز نیز در لیست فرو آلیاژ هایی قرار می گیرند که کاربرد های گسترده ای در تولید آلیاژ های آهنی مثل فولاد و چدن دارند. لازم به ذکر است که با اضافه شدن هر ۳ درصد منگنز به فولاد، استحکام کششی این آلیاژ به میزان ۱۰ کیلوگرم افزایش پیدا می کند.

به دلیل اینکه بعد از اضافه کردن فرو منگنز نمی توان میزان کربن آلیاژ را تغییر داد،‌ امروزه از فرومنگنزکم کربن یا متوسط کربن استفاده می شود. این فرو منگنز ها می توانند به کنترل درصد کربن موجود در آلیاژ کمک کنند.

بررسی خواص عنصر منگنز

عنصر منگنز اصلی ترین جزو موجود در انواع فرو منگنز می باشد که بخش عمده ای از این فرو آلیاژ را به خود اختصاص داده است. به طور کلی شما می توانید عناصر مختلفی مثل کربن با درصد وزنی بالا و عناصر دیگری مثل آهن و سایر فلزات را به عنوان ناخالصی در این فروآلیاژ مشاهده فرمایید. اما منگنز، عنصر پایه در انواع این فرو آلیاژ می باشد که در ادامه شما را با ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آن آشنا خواهیم کرد.

لینک های مفید : فروش فروسیلیکو منگنز

1- خواص شیمیایی

عنصر منگنز یکی از عناصر شیمیایی با عدد اتمی ۲۵ و نماد Mn می باشد که در گروه ۷ و دوره چهارم جدول تناوبی قرار گرفته است. نقطه ذوب و جوش این عنصر به ترتیب برابر با ۱۵۱۹ و ۲۳۳۴ درجه سانتی گراد می باشد. چگالی عنصر منگنز برابر با ۷.۲ گرم بر سانتی متر مکعب می باشد.

چگالی این عنصر در حالت مایع به عدد ۵.۹۵ گرم بر سانتی متر مکعب می باشد. حرارت همجوشی این عنصر برابر با ۱۲.۹۱ کیلو ژول بر مول می باشد و آنتالپی تبخیر آن نیز برابر با ۲۲۱ کیلوژول بر مول می باشد. لازم به ذکر است که عدد اکسایش عنصر منگنز از ۶+ شروع و به ۳ـ ختم می شود.

2- خواص فیزیکی

عنصر منگنز دارای رنگ نقره ای متالیک می باشد و برای اولین بار در منطقه مگنزیا در یونان کشف گردیده است. این عنصر برای اولین بار در سال ۱۷۷۴ به صورت ناخالص توسط یوهان گوتلیب جداسازی گردید. این عنصر به راحتی اکسید می شود و می توانید با اکسیژن با سرعت وارد واکنش شود.

عنصر منگنز یک عنصر سخت و شکننده می باشد. همچنین جوش پذیری آن بسیار بسیار پایین می باشد و به سختی جوش می پذیرد. عنصر منگنز و یون های آن دارای خاصیت پارامغناطیس می باشند. در ادامه تاریخچه کشف انواع فرو منگنز و سایر نکات مرتبط با آن را بررسی می کنیم.

تاریخچه فرو منگنز

در سال ۱۸۵۶ میلادی، فردی به نام رابرت فورستر مشت که اطلاعات دقیقی درباره ان موجود نمی باشد، برای اولین بار از عنصر منگنز در صنعت تولید فولاد و برای بهبود توانایی های آن استفاده کرد. رابرت فورستر مشت کشف کرد که بهبود توانایی فولاد و مقاومت نورد در آهنگری این آلیاژ وابسته به عنصر منگنز می باشد. در سال ۱۸۶۰ میلادی هنری بسمر ( مهندس انگلستانی ) از فرو منگنز برای کاهش نقطه ذوب آلیاژ ترکیبی استفاده نمود.

در نهایت در سال ۱۸۷۲ لامبرت فون پانتر با کمک کوره های بلند توانست فرو منگنز با درصد خلوص بالاتری تولید نمایند و آن را در نمایش جهانی ۱۸۷۳ در وین به نمایش گذاشت و مدال طلا آن را نیز دریافت نمود.

آشنایی با ترکیبات موجود در فرو منگنز

1- آهن ۳ اکسید

آهن ۳ اکسید که با نام های دیگری نظیر هماتیت، اکسید آهن، اکسید آهن قرمز و … نیز شناخته می شود، یکی از اصلی ترین ترکیبات موجود در انواع فرو منگنز می باشد. این ترکیب با فرمول شیمیایی Fe2O3 شناخته می شود. جرم مولی این اکسید آهن برابر با ۶۹/۱۵۹ گرم بر مول می باشد. این اکسید جامد از نظر ظاهری دارای رنگ قرمز بسیار خاص و منحصر به فردی می باشد. اکسید آهن قرمز طی فرآیند طبیعی و شناخته شده ی خوردگی به وجود می آید.

2- دی اکسید منگنز

دی اکسید منگنز که با نام های Manganese oxide و Manganese(IV) oxide شناخته می شود، یکی دیگر از مهم ترین ترکیبات موجود در انواع فرو منگنز می باشد. این ترکیب با فرمول شیمیایی MnO2 شناخته شده و شناسه پاب کم آن برابر با ۱۴۸۰۱ می باشد. جرم مولی منگنز دی اکسید برابر با ۹۴/۵۴ گرم بر مول می باشد و شکل ظاهری آن یک جامد سیاه – قهوه ای سوخته می باشد. این ماده می تواند به عنوان یک کاتالیزور بسیار خوب برای آب اکسیژنه عمل کند.

کاربرد انواع فرو منگنز

عنصر منگنز به طور کلی به عنوان یک عنصر اکسیژن زدا شناخته می شود. این عنصر خاص و منحصر به فرد از اواخر قرن ۱۸ میلادی، اهمیت بسیار ویژه و جایگاه قابل توجهی در صنعت تولید فولاد و چدن پیدا کرده است. به طوری که تقریبا تمام فولادها و چدن های خوش تراش امروزی با کمک این عنصر تولید می شوند.

به طور کلی فرو منگنز می تواند بر روی سختی فولاد تاثیر داشته باشد و سرعت سرد شدن بحرانی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. همچنین لازم به ذکر می باشد که فرو منگنز می تواند بر روی خاصیت مغناطیسی فولاد نیز تاثیر داشته باشد. در ادامه شما را با ویژگی ها و کاربرد هر کدام از انواع فرو منگنز به صورت تخصصی تر آشنا خواهیم کرد.

خرید انواع فرو منگنز

نحوه تولید فرو منگنز

تولید انواع فرو منگنز با کمک کوره های بلند و از نوع کوره های قوس الکتریکی امکان پذیر می باشد. برای تولید انواع فرو منگنز باید مواد اولیه نظیر سنگ اکسید منگنز، کک، دولومیت، آهک و کوارتز را به کوره اضافه کرده و با کمک مواد فوق فرآیند تولید این فرو آلیاژ را شروع نمایید.

سنگ منگنز به کار رفته در فرآیند تولید فرو منگنز باید دارای حداقل ۴۰ درصد وزنی عنصر منگنز باشد. لازم به ذکر است که فرآیند احیای منگنز در دمای ۱۲۰۰ الی ۱۴۰۰ درجه سانتی گراد و با اضافه شدن کک و سرباره ساز ها انجام می شود.

دقت داشته باشید که برای تولید انواع فرو منگنز علاوه بر موارد فوق به عنصر سیلیس با درصد وزنی ۷ الی ۸ درصد نیاز دارید. سیلیس موجود در سنگ منگنز اخراج شده از معادن ایران حدود ۲۳ درصد وزنی از سنگ استخراجی را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل تولید کنندگان این محصول از سنگ های وارداتی آفریقا استفاده می کنند.

خرید انواع فرو منگنز

شرکت آریا متال یکی از برترین شرکت های داخلی فعال در حوزه فروش انواع فرو آلیاژ های صنعتی می باشد که شما می توانید برا خرید انواع فرو منگنز به آن مراجعه فرمایید. لازم به ذکر است که آریا متال علاوه بر فروش فرو منگنز در زمینه فروش سایر فرو آلیاژ ها، فلزات رنگین، آمیژان ها و مواد اولیه ریخته گری نیز فعال می باشد.

در حال حاضر شما می توانید برای بازدید از محصولات و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ان ها به وب سایت آریا متال مراجعه فرمایید. همچنین شما می توانید برای استعلام دقیق وضعیت قیمت محصولات و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نحوه ثبت سفارش و … از طریق راه های ارتباطی موجود با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.

مرتبط