آشنایی با عنصر نیکل

انواع نیکل موضوع این صفحه از آریا متال می باشد که به بررسی آن می پردازیم. عنصر نیکل یکی از کاربردی ترین عناصر فلزی حال حاضر دنیا می باشد. این عنصر امروزه در صنایع مختلفی کاربرد دارد و جزو مهم ترین عناصر فلزی محسوب می گردد.

عنصر نیکل با عدد اتمی ۲۸ و نماد شیمیایی Ni شناخته می شود. این عنصر در گروه ۱۰ و دوره ۴ جدول تناوبی عناصر قرار گرفته است و جزو عناصر بلوک d محسوب می گردد. لازم به ذکر است جهت استعلام قیمت نیکل با کارشناسان فروش آریا متال در تماس باشید.

این عنصر از نظر ظاهری شباهت نسبی به عنصر نقره دارد. رنگ عنصر نیکل سفید و نقره ای متالیک می باشد. ما در این مقاله انواع نیکل، خواص آن و سایر نکات مهم و مرتبط با این عنصر را به طور کامل بررسی خواهیم کرد. در نتیجه به شما توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

خواص نیکلمطالب مرتبط : کاربرد نیکل

عناوین بررسی :

  • خواص نیکل
  • انواع نیکل
  • کاربرد عنصر نیکل در صنعت
  • تاریخچه عنصر نیکل
  • خرید انواع نیکل صنعتی

بررسی خواص نیکل

برای آشنایی با انواع نیکل که در دسته فلزات رنگین قرار دارد ، در ابتدا باید با خواص مختلف این عنصر آشنا شوید. بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی نیکل به شما کمک می کند تا بتوانید نحوه صحیح استفاده از این عنصر در صنایع مختلف را پیدا کنید.

توجه داشته باشید که عدم آشنایی با این خواص می توانید عوارض مختلفی را برای شما به همراه داشته باشد. به عنوان مثال بازدهی، نحوه عملکرد و …. نیکل در هنگام استفاده در صنایع مختلف کاهش پیدا می کند. در ادامه خواص شیمیایی و فیزیکی این عنصر را به شما معرفی می کنیم.

1- خواص فیزیکی

از مهم ترین خواص فیزیکی انواع نیکل می توان به ساختار بلورین آن ها اشاره کرد. نیکل در واقع یک عنصر فلزی می باشد که قابلیت چکش خواری مناسبی دارد و از سطح براقی نیز برخوردار می باشد. این عنصر در رتبه پنجم از لیست فراوان ترین عناصر موجود بر روی کره زمین قرار می گیرد و در بخش های مختلفی یافت می گردد. عنصر نیکل از نظر خواص مغناطیسی شباهت قابل توجهی به آهن و کبالت دارد. لازم به ذکر است که نیکل بخش عمده ای از شهاب سنگ ها را نیز تشکیل می دهد.

مطالب مرتبط : شمش منیزیم

2- خواص شیمیایی

نقاط ذوب و جوش انواع نیکل تقریبا مشابه بوده و به ترتیب برابر با ۱۷۲۸ و ۳۱۸۶ درجه کلوین می باشد. چگالی این عنصر در حالت جامد برابر با ۸.۹ گرم بر سانتی متر مکعب می باشد و در حالت مایع این عدد به ۷.۸۱ گرم بر سانتی متر مکعب می رسد. توجه داشته باشید که چگالی انواع نیکل همانند سایر عناصر موجود در دنیا با حضور ناخالصی ها و … دچار نوسان می شود. حرارت همجوشی و آنتالپی تبخیر این عنصر نیز به ترتیب برابر با ۱۷.۴۸ ئ ۳۷۷ کیلوژول بر مول می باشد. در ادامه شما را با انواع نیکل و نحوه طبقه بندی این عنصر آشنا می کنیم.

انواع نیکل کدامند ؟

عنصر نیکل را می توانید همانند سایر عناصر دنیا به انواع مختلفی تقسیم بندی نمایید. اما توجه داشته باشید که ملاک های مختلفی برای تقسیم بندی این عنصر وجود دارد که هر یک از آن ها ویژگی های خاص خود را دارند. در ادامه شما را با نوع از برترین روش های طبقه بندی انواع نیکل آشنا خواهیم کرد.

1- تقسیم بندی بر اساس نحوه تولید

عنصر نیکل همانند بسیاری از دیگر عناصر فلزی از روش های مختلفی قابل تولید می باشد. همچنین این عنصر دارای کانی های متفاوتی می باشد که از مهم ترین آن ها می توان به اکسید نیکل و سولفید اشاره کرد. در حال حاضر بخش عمده ای از نیاز جهانی توسط کانی سولفید و با روش تولید منحصر به فرد آن تامین می شود. اکسید های نیکل نیز با روش های متالورژی فرآوری شده به بازار وارد می شوند و در نتیجه شما می توانید انواع نیکل را بر اساس نحوه تولید و کانی ان ها تقسیم بندی نمایید.

2- طبقه بندی بر اساس شکل های در دسترس

عنصر نیکل بعد از سپری کردن فرآیند تولید به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. هر یک از مدل های نیکل تولید شده در صنایع خاصی کاربرد دارند. به عنوان مثال در حال حاضر این عنصر در شکل های شمش، الکترولیتی، دانه ۲ ساچمه، نوار، بلور، گرد و … تولید می گردد. صنایع مختلف با توجه به نیاز و محصولی که تولید می کنند به سراغ هر یک از مدل های فوق رفته و از آن ها به عنوان ماده اولیه استفاده می کنند.

بررسی تاریخچه عنصر نیکل

عنصر نیکل برای اولین بار در سال ۱۷۵۱ میلادی توسط یک شیمیدان سوئدی به نام اکسل کرونستد کشف گردید. کاربرد این عنصر به سرعت با افزایش چشمگیری روبرو شد. به طوری که در قرن ۱۹ میلادی از این عنصر برای آبکاری و ساخت بسیاری از آلیاژ های منجمد استفاده می شد. همچنین لازم به ذکر است که کشور آمریکا برای اولین بار در سال ۱۸۵۷ میلادی سکه هایی با کمک مس و نیکل تولید کرد. این سکه ها در سال ۱۸۸۱ میلادی در کشور های اروپایی نظیر سوئیس نیز ضرب شدند.

قیمت نیکل
کاربرد عنصر نیکل در صنعت

همانطور که در بخش های ابتدایی مقاله گفته شد، انواع نیکل دارای کاربرد های بسیاری می باشند. از مهم ترین صنایع مصرف کننده این عنصر می توان به تولید فولاد، ساخت آلیاژ های غیر آهنی، آبکاری، تولید آلیاژ های ریخته گری، ساخت باتری و … اشاره کرد. لازم به ذکر است که ساخت فولاد سالانه حدود ۷۰ درصد از نیکل تولید شده در دنیا را مصرف می کند. ساخت آلیاژ های غیر آهنی و آبکاری فلزات نیز به ترتیب ۹ و ۸ درصد تولید سالانه نیکل را به مصرف می رسانند.

نکات مهم مرتبط با انواع نیکل

انواع نیکل به طور طبیعی به میزان بسیار اندکی در بدن موجودات زنده وجود دارند. اما حضور درصد بیشتری از مقدار استاندارد در بدن می تواند عملکردی سمی داشته باشد و مشکلات مختلفی را برای افراد ایجاد کند. در نتیجه تمام افراد به ویژه کارگران معادن نیکل و … باید موارد ایمنی مرتبط با این عنصر را به طور کامل رعایت نمایند.

خرید انواع نیکل صنعتی

در حال حاضر شما می توانید برای خرید انواع نیکل و سایر فلزات رنگین، انواع فروآلیاژ ها، آمیژان ها و … به سراغ شرکت آریا متال بروید. آریا متال یکی از برترین شرکت های داخلی فعال در این حوزه است که محصولات خود را با بالاترین کیفیت و قیمتی مناسب به مصرف کنندگان عرضه می کند. جهت استعلام قیمت انواع محصولات ریخته گری و فلزت رنگین با کارشناسان فروش آریا متال در تماس باشید.

فیسبوک آریا متال را دنبال کنید.